Gary Anderson en Daryl Gurney spelen gelijk

De punten van de vierde match van de avond tussen Gary Anderson en Daryl Gurney zijn eerlijk verdeeld want na 12 gespeelde legs was de eindstand 6-6. Anderson had in de beginfase de beste papieren maar na zes legs had Gurney zicht op zijn eerste overwinning.

De vierde match van de avond begint de kersverse UK Open kampioen, Gary Anderson in de eerste leg die hij met de darts op naam zet. Ook Gurney houdt zijn leg met een 70 finish. Anderson weet dan leg 3 met de darts binnen te halen en als dan Gurney in leg 4 3 darts op dubbel 18 mist krijgt hij een breek tegen en neemt Anderson een 3-1 voorsprong.

Gurney breekt echter gelijk terug en weet dan leg 6 met de hakken over de sloot  binnen te halen en staan de heren weer gelijk, 3-3. Gurney is op dreef en wint met een 110 finish zijn derde leg op rij. Het is een breek en met een 20 finish met 2 darts in leg 8, de leg die hij zelf begon komt de Ier op 5-3.

Leg 9 weet Anderson wel te houden en komt naar 5-4 maar zal Gurney toch moeten breken om tenminste niet te verliezen. En die kans wordt hem geboden door Gurney die niet uitkomt in leg 10. Maar Anderson benut zijn kans niet en komt Gurney met de darts op 6-4.

In leg 11 vindt Anderson met 1 darts dubbel 18 voor 6-5 en heeft dan nog 1 kans om in ieder geval gelijk te spelen.  En opnieuw zet Gurney met een paar lage scores de deur open voor Anderson . Hij gaat als eerste voor een 131 finish en laat 34 staan. Gurney vindt echter de dubbel niet voor de match en  gaat er opnieuw een winstpartij aan zijn neus voorbij.

Gemiddelden  Gary Anderson 99.54  – Daryl Gurney  94.62