Raymond van Barneveld maakt in de slotfase het verschil

Raymond van Barneveld heeft de tweede partij van de avond in Leeds met 7-5 gewonnen van Gerwyn Price. Price die in enkele legs onfortuinlijk was door een bouncer werd in de slotfase van de wedstrijd geklopt door Barney die ondanks het niet altijd goed lopen van zijn scores op het juiste moment het verschil wist te maken.

Price begint de partij maar wordt door Raymond gebroken die een fitte indruk maakte bij zijn opkomst. In de tweede leg die Raymond begint lopen de scores niet en breekt Price terug. In leg 3 de eerste 180 van de match door van Barneveld en laat na 9 darts 81 staan. Dankzij gemiste kansen van Price kan Raymond terug breken.

De partij gaat in leg vier weer tegen de darts in en komt Price op 2-2 die dan als eerste zijn leg weet te houden en 3-2 voorkomt.  Met een 15 darter ( 3 darts voor 56 ) komt Raymond weer langszij. Price mist dan de bull voor 164  maar in de herkansing maakt hij met de darts 4-3. Met 3 darts voor 87 breekt Gerwyn Price Raymond en komt 5-3 voor maar ziet Raymond met een 121 finish weer terug breken voor 5-4 en met 2 darts voor een 80 finish zelfs de stand weer in evenwicht zetten.

Price komt dan met de darts in leg 11 niet uit en gaat 101 uit voor Raymond die dan al zeker is van een punt. In leg 12 de vierde bouncer voor Price   die dan twee keer een 60 score van Raymond niet kan afstraffen. Price komt wel als eerste op een finish, 164 maar laat 94 staan en komt Raymond op 89. Price krijgt ook in de volgende beurt de leg niet uit en gaat 89 op de bull uit voor Raymond.

Gemiddelden:  Raymond van Barneveld  91.65-  Gerwyn Price 89.01