Geen overwinnaar tussen Simon Whitlock en Daryl Gurney, Whitlock mist 5 matchdarts.

De wedstrijd tussen Simon Whitlock en Daryl Gurney heeft geen winnaar op geleverd. beide heren wisten na 12 gespeelde legs geen verschil te maken zo dat we een 6-6 gelijkspel op het scorebord kregen.

Simon Whitlock (96,38) – Daryl Gurney  (100,35)  6-6

Begin duidelijk voor Gurney
Whitlock kwam meteen zeer sterk uit de startblokken en wist de eerste leg simpel binnen te hengelen. Gurney leek niet echt onder de indruk ervan, met een 14 darter maakt hij er gewoon weer 1-1 van. Die zelfde Gurney weet ook als eerste een break in de wedstrijd te noteren hij pakt de 3e leg die Whitlock begonnen is af en nam zo voor het eerst de leiding in de wedstrijd.  Whitlock begon de 4e leg uitstekend met 2 maal de maximale score van 180 maar ondanks het sterkte begin was het toch weer Gurney die alsnog zijn eigen leg wist te winnen en zo de stand naar 3-1 bracht.

Whitlock vecht zich helemaal terug de wedstrijd in
Voor Whitlock was het op dat moment zaak dat hij zijn eigen 5e leg wist te behouden wilde hij niet tegen een 3 legs achterstand oplopen. Whitlock deed wat van hem verwacht werd en won zijn eigen leg en bracht de stand terug naar 2-3. Whitlock weet dan in de 6e leg Gurney terug te breken en de stand weer helemaal in evenwicht te brengen 3-3. Die zelfde Whitlock weet dan na een sterke opening van Gurney in de 7e leg alsnog zijn eigen leg te winnen en zo een 1-3 achterstand om te buigen naar een 4-3 voorsprong.

Puntendeling juiste uitslag
Beide heren lieten in deze fase van de wedstrijd niets aan het toeval over en wisten beide hun eigen legs te winnen zodat we een tussenstand kregen van 5-5. De vraag was wie van beide spelers kon het verschil gaan maken in het slot van de partij, het antwoord kwam heel snel namelijk geen van beide. De punten werden tussen beide heren netjes gedeeld met een eindstand van 6-6 op het scorebord.  Whitlock kreeg nog wel 5 matchdarts maar kon ze dus niet verzilveren.