Michael van Gerwen zonder veel moeite Langs Gerwyn Price en behoud de koppositie.

Michael van Gerwen heeft zijn eerste plek in de Premier league stand weten vast te houden. In zijn wedstrijd tegen Gerwyn Price wist onze landgenoot en de nummer een van de wereld de volle buit binnen te halen.

Gerwyn Price    –    Michael van Gerwen

Beide heren blijven in elkaars spoor
Het begin van de wedstrijd leverde nog geen enkel verschil op tussen beide heren na 4 gespeelde legs stond er een een tussenstand van 2-2 op het score bord alle 4 de legs gingen tevens met de darts mee waardoor beide heren in elkaars spoor bleven.

MVG maakt het verschil
De nummer 1 van de wereld wist vervolgens in de 5e leg Gerwyn Price te breken en voor het eerst op voorsprong te komen in deze wedstrijd. Die zelfde Michael weet vervolgens zijn eigen leg ook te winnen en zo een verschil van 2 legs te noteren. van Gerwen leek in deze fase eindelijk in zijn eigen spel te komen want ook in de 7e leg weet hij wederom Price te breken en een definitief gat van 3 legs voorsprong te forceren.

Michael van Gerwen simpel naar de eindzege
Gerwyn Price kwam er niet meer aan te pas en moest toezien hoe Michael van Gerwen heel simpel naar de eindzege greep. Price moest uiteindelijk met 3-7 buigen voor de leider in de premier League.