Premier League vanavond uit Nottingham

Voor de zesde speelweek doet de PDC karavaan vandaag Nottingham aan. We zijn dus over de helft en wordt elke wedstrijd nu belangrijk voor de spelers die op ‘Jugdement night’ niet graag op plaats 9 en 10 willen staan.

Een van de spelers die dicht bij de negende plaats staat is Peter Wright. Wright komt vanavond in de openingsmatch uit tegen Michael Smith nu nummer 2 op de ranglijst door een wat lager legsaldo dan Michael van Gerwen die eerste staat.

Het zal hard werken worden voor Wright die nog niet zijn goed vorm heeft tegen debutant Smith die in topvorm steekt.

Net onder Peter Wright op plek 9 staat Daryl Gurney. Ook Gurney speelt geen gelukkige Premier League en treft in de tweede partij van deze avond Simon Whitlock die derde staat. En Whitlock is ook in vorm dus ziet het er voor Gurney uit dat hij vaster in het zadel komt te zitten op plaats 9.

De derde partij van de avond is een interessante. Twee spelers die hun vorm hebben terug gevonden betreden dan het podium, Mensur Suljovic en Rob Cross. Cross nu vierde en Suljovic zesde en alle twee in een  ‘winning mood’.  Mocht Suljovic winnen dan heeft hij ook 6 punten net als Cross en zal hij gezien het legsaldo boven Cross komen te staan.

Michael van Gerwen sinds vorige week weer lijstaanvoerder komt in partij vier in actie tegen hekkensluiter Gerwyn Price. Statistisch gezien mag dit geen probleem zijn voor Michael, maar hij is de vorm een beetje kwijt en is hij natuurlijk voor tegenstander Price een speler waarin hij zich wil vastbijten om de volle winst te pakken.

Raymond van Barneveld sluit de avond af. Hij speelt dan tegen Gary Anderson die 2 plaatsen onder Raymond staat met 1 punt minder dan van Barneveld. Maar afgelopen weekend heeft Anderson laten zien weer aardig in vorm te zijn met twee Players Championship overwinningen.

Hopelijk heeft van Barneveld hier een goed antwoord op en kan hij zijn positie handhaven, zo niet kan hij als Suljovic ook goede zaken doet wel eens flink zakken op de ranglijst. Volgens ‘the bookies’ is Anderson de favoriet met een gelijkspel als tweede optie.

De indeling voor vanavond;

Speelweek:  06   Nottingham    
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Michael Smith Peter Wright
2 Simon Whitlock Daryl Gurney
3 Mensur Suljovic Rob Cross
4 Gerwyn Price Michael van Gerwen
5 Raymond van Barneveld Gary Anderson

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018