Raymond van Barneveld en Gary Anderson delen de punten na 3 gemiste matchdarts van Barney.

Raymond van Barneveld en Gary Anderson hebben in de 6e speelronde van de Premier league de punten gedeeld met elkaar. Barney kreeg nog wel 3 match darts maar zag deze niet verzilverd worden waardoor een gelijkspel het maximale haalbare was voor Barney.

Raymond van Barneveld   (92,48)  –    Gary Anderson (92,81)   6-6

Moeite met eigen legs te behouden
In de eerste 5 legs van de wedstrijd zagen we maar liefs 3 breaks 1x voor Raymond van Barnevald en 2x Gary Anderson, mede door deze 2 breaks van Gary Anderson keek Barney tegen een 2-3 achterstand aan na 5 legs gespeeld te hebben.

Barney vecht zich terug
Anderson die in de 5e leg Barney wist te breken wist vervolgens zijn eigen leg ook te winnen waardoor Anderson het hele kleine verschil had gemaakt. Maar het is de Nederlander die zich als zo vaak weer eens weet terug te vechten in de wedstrijd. Barney wist zijn eigen leg te winnen en als hij vervolgens in de 8e leg Gary Anderson weet te breken heeft hij het verschil van 2 legs achterstand alweer goed gemaakt, waardoor beide heren een 4-4 tussenstand op het scorebord zagen staan.

Beide heren delen de punten
Gary Anderson moest lijdzaam toezien hoe Raymond door wist te stoten naar een 6-4 voorsprong en mede daardoor zo wie zo verzekerd was van 1 punt. Zagen we in het begin van de wedstrijd Anderson 2 legs voorsprong uit handen geven, was het nu de beurt aan Raymond van Barneveld die de eindzege niet wist binnen te halen en zijn riante voorsprong voor sneeuw zag verdwijnen. Anderson sleepte op de valreep alsnog een gelijkspel eruit.