European Darts Open: Danny Noppert naar de 2e ronde na zege op Jeffrey de Zwaan

Danny Noppert heeft de 2e ronde bereikt van de European Darts Open 2018 in leverkussen. De fries wist in een Nederlands onderonsje de Zwaan te verslaan.

Jeffrey de Zwaan begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel na dat hij Noppert gebroken had met 2-0 voor. Maar Danny toonde veerkracht en wist zich knap tijdens zijn debuut op de eurotour terug te vechten naar een 2-2 tussenstand.  Die zelfde Noppert wist in de 7e leg Jeffrey de Zwaan te breken en voor het eerst de voorsprong in de wedstrijd te pakken. Voor de Zwaan pakte dit verkeerd uit want het was de Fries Danny Noppert die deze voorsprong ook niet meer uit handen gaf en de zwaan wist te kloppen met 6-4.

Voor Vincent van der Voort verliep het vandaag wederom dramatisch. onze landgenoot wist zich wederom niet door een 1e ronde te spelen. Ditmaal moest hij zijn meerdere erkennen in de Fin Marko Kantele. Vincant verloor met 4-6.

Voor Ron Meulenkamp verliep het allemaal gesmeerd hij wist de derby der lage landen tussen Nederland en België winnen af te sluiten. Meulenkamp versloeg Dimitri Van den Bergh met de cijfers  6-3.

De vijfde Nederlander die deze avond in actie kwam was Jermaine Wattimena, hij had eigenlijk niet veel tegenstand te duchten van de uit Wales afkomstige Jonny Clayton. Wattimena ging op kinderlijke wijze naar een 5-2 overwinning.

Alle verder uitslagen van deze avondsessie van de eerste dag vind u hieronder.

Marko Kantele  Vincent van der Voort   6-4
Ron Meulenkamp – Dimitri Van den Bergh  6-3
Wayne Jones – Chris Dobey    1-6
Danny Noppert –  Jeffrey de Zwaan    6-4
Jonny Clayton – Jermaine Wattimena    2-5
Thomas Junghans – Gabriel Clemens   1-6
Adrian Lewis – Ritchie Edhouse    6-5
James Wade – Steve Beaton  6-3