Michael van Gerwen claimt titel na thriller tegen Peter Wright

De titel van het PDC 2018 European Darts Open is voor Michael van Gerwen.Michael won de titel na een werkelijke darts thriller tegen Peter Wright die na 6 legs al 5-1 voorstond op de voor dit toernooi als eerste geplaatste van Gerwen.

Michael begon stormachtig aan deze finale. van Gerwen mocht de match beginnen en deed dat met een 180, dan een 101 en 140 maar kwam daarna niet uit en snoepte Peter Wright de leg tegen de darts in van Michael af. Wright wist leg 2 te houden voor 2-0 en moest er een antwoord komen van Michael.

Michael wist de derde leg te houden maar kwam daarna even niet verder want de dubbels werden maar niet gevonden. Wright kwam 5-1 voor en was dichtbij zijn tweede titel op rij als van Gerwen het tij niet kan keren.

En dat kan Mighty Mike die van 5-1 achter terugkomt naar 5-5 en de spanning weer terug brengt in de wedstrijd. Wright voelt de druk maar kan toch mede door opnieuw missen van cruciale dubbels van Michael weer uitlopen naar 7-5 en is er nog 1 leg nodig.

Die leg zou er niet komen want opnieuw weet van Gerwen het onderste uit de kan te halen, vecht zich terug naar 7-7 en beslist met een 32 finish de match in zijn voordeel.

Met deze overwinning wint Michael 21 grote toernooien op rij.

Gemiddelden van Gerwen 102.04  –  Wright 98.55