Twee Nederlanders in de race voor de PDC 2018 European Darts Open titel

Vanavond, 19:15 lokale tijd beginne de kwartfinales van het PDC European Darts Open. Met nog twee Nederlanders in de race, de als eerste geplaatste Michael van Gerwen en de ongeplaatste Ron Meulenkamp die via het kwalificatie toernooi een plek wist af te dwingen.

En Ron doet het tot nu toe geweldig. Hij klopte in de eerste ronde Dimitri Van den Bergh, stuurde vervolgens Daryl Gurney naar huis en gaf met 6-1 Justin Pipe het nakijken bij de laatste 16. En de kansen liggen er voor Ron die nu in de kwartfinale speelt tegen Richard North.

North klopte met de hakken over de sloot Rob Cross, en de praktijk leert dat meestal na zo een prestatie een speler de pap op heeft. Dus wie weet zie we Ron terug in de halve finale waarin hij dan mogelijk Michael van Gerwen treft. Maar die moet dan wel even Simon Whitlock kloppen die op Duitse podia altijd ff wat meer kan laten zien.

Buiten de uitschakeling van Cross was ook de 6-3 overwinning van Mervyn King er eentje om in te lijsten. King die zich met moeite staand kan houden vanwege rugklachten bleek toch ijzer sterk aan the oche en klopte de Oostenrijker met 6-3

Hieronder de uitslagen van de laatste 16 en de indeling voor de kwartfinale die volgens dit schema wordt gespeeld, dus Michael in de eerste wedstrijd van de avond.

 Laatste 16        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Alan Norris (16) 6 3
2 Simon Whitlock (8) Dave Chisnall (9) 6 1
3 Ron Meulenkamp Justin Pipe 6 1
4 Rob Cross (4) Richard North 5 6
5 Peter Wright (2) John Henderson 6 2
6 Joe Cullen (7) Chris Dobey 6 5
7 Mensur Suljovic (6) Mervyn King (11) 3 6
8 Michael Smith (3) James Wade 4 6
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Simon Whitlock (8)
2 Ron Meulenkamp Richard North
3 Peter Wright (2) Joe Cullen (7)
4 Mervyn King (11) James Wade
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1
2
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1