Daryl Gurney klopt Rob cross in een thriller van een wedstrijd.

Daryl Gurney heeft zich vandaag een uitstekende dienst bewezen zelf. in een ware thriller versloeg hij Rob Cross met de cijfers 7-5.

Daryl Gurney (99.6)  – Rob Cross (100.16) 7-5

Gurney en Cross begonnen leg 1 allebei met een 180, waardoor de sfeer er meteen in zat in Belfast. Toch oogde de Noord-Ier erg zenuwachtig in zijn thuiswedstrijd. Hij miste meteen pijlen op de dubbel, waardoor Cross kon breaken en even later 2-0 voor stond.

Na de zenuwen eindelijk onder controle te hebben, kwam Superchin op het bord (2-1). Maar Cross had de break al te pakken en bleef stoïcijns doorgooien, ook het gefluit en boegeroep van het ‘Gurney-publiek’ kon hem niet deren. De regerend wereldkampioen hield knap zijn eigen legs en stond zo 4-2 voor halverwege de partij.

Schitterende comeback
Maar toen kwam Gurney terug. Eerst hield hij onder druk zijn eigen leg (4-3) om vervolgens Cross te breaken. Voltage miste nog een pijl op dubbel-16 om de 5-3 voorsprong te pakken, maar het werd 4-4 voor een schreeuwend, fluitend en boe-end publiek. Onder enorme druk finishte Gurney vervolgens ook nog eens op 119 en stond hij voor het eerst op voorsprong.

Wat een spanning
Die voorsprong was hij al snel weer kwijt. Cross gooide een 11-darter om er 5-5 van te maken. Toen het om de punten ging, liet de kale Engelsman zijn klasse weer zien. Dat deden eigenlijk beide darters, met de 11e keer 180 in leg 11. Gurney miste vervolgens 3 pijlen om zijn punt binnen te slepen, maar pakte op dubbel-4 wel de 6-5. Even later, na nog 2 keer 180, ook de overwinning.