Gary Anderson wint openingswedstrijd tegen Mensur Suljovic.

Gary Anderson heeft de openingswedstrijd  in de 8e speelronde tegen Mensur Suljovic winnend weten af te sluiten. The Flying Scotsman dot mede door deze overwinning goede zaken in de ranglijst en verzekerd zich van een vervolg in de Premier league 2018.

Mensur Suljovic (98.17) – Gary Anderson  (97.41)  5-7

The Flying Scotsman sterk van start
Anderson ging meteen voortvarend van start, hij wist meteen Mensur Suljovic te breken en de voorsprong te pakken. Als de voormalige Back to Back world champion Anderson ook meteen zijn eigen leg weet te behouden lijkt de toon meteen gezet te zijn door The Flying Scotsman. De derde leg mocht Mensur Suljovic weer beginnen en voor was voor hem taak om zijn eigen leg te winnen wilde hij niet meteen tegen een 0-3 achterstand aankijken. Suljovic doet wat van hem verwacht word hij pakte zijn eigen leg en bracht de stand zo naar 1-2. in de 4e leg kreeg Suljovic 4 darts om Anderson te breken maar hij wist zijn darts onder enorme druk niet te raken waardoor Anderson alsnog zijn eigen leg weet te behouden en de 3-1 op het scorebord zet.

Anderson 2 legs verwijderd van zege
Suljovic wist door middel van zijn eerste maximale score van 180 Anderson in de 6e leg te breken waardoor beide heren weer gewoon gelijk stonden 3-3. Suljovic kon nu voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen mits hij zijn eigen leg wist te behouden. Maar Anderson stak daar wederom een stokje voor en wist Suljovic keihard terug te breken en wederom de voorsprong te pakken 4-3 Anderson. Gary Anderson wist er vervolgens met een grandioze 124 finish (20, T18, Bullseye) er zelfs 5-3 van te maken. Suljovic wist wat hem nu te doen stond zo wie zo beginnen zijn eigen leg te winnen en juist dat deed hij waardoor de achterstand verkleint werd na 4-5.

Anderson laat zich niet verassen
Suljovic deed er alles aan om minimaal een gelijk spel eruit te slepen maar Anderson liet zich niet verassen en wist uiteindelijk met 7-5 naar de eindzege te gaan en zo goede zaken te doen in de ranglijst.