Michael Van Gerwen wint heerlijke Nederlandse dartsklassieker van Barney

Michael van Gerwen heeft een heerlijke Nederlandse dartsklassieker met 7-2 gewonnen van landgenoot Raymond van Barneveld. In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast gooiden beide darthelden een heerlijk potje.

Raymond van Barneveld  (97.82)  –  Michael van Gerwen  (105.39)  2-7

Van Barneveld leek zijn eerste leg meteen in te moeten leveren toen Van Gerwen op 138 stond en meer dan 120 punten voorstond. Maar RVB gooide daarna de eerste 180 van de wedstrijd en finishte daarna ijzersterk op 81 voor een 1-0 voorsprong.

132-finish
Van Gerwen maakte vervolgens ook geen fout en finishte net als zijn landgenoot met zijn eerste pijl op een dubbel voor de gelijkmaker. Van Barneveld gooide daarna meteen 180 om de toon te zetten in leg 3 en ook die snel binnen te slepen. Van Gerwen gooide met een 132-finish in de 4e leg ook nog eens een vroeg hoogtepunt en de 2-2.

Break Van Gerwen
Van Barneveld had daarna de pijlen in de hand om ook weer op een 3-2 voorsprong te komen, maar miste pijlen op dubbel-12, dubbel-6 én dubbel-3 en zag Van Gerwen de leg pakken. Toen beide darters leg 6 begonnen met 180, stond het publiek al op de banken in Belfast. Van een 9-darter kwam het helaas niet. In diezelfde leg kreeg Barney een pijl op dubbel-18 om Van Gerwen te breaken, maar die miste de Hagenees. Het werd dus 4-2 voor Mighty Mike.

Zeker van Ahoy Rotterdam
Toen Van Gerwen al op 5-2 stond, kreeg RVB nog een pijl op tops om terug te breaken en er 5-3 van te maken. Maar hij miste weer het kleine kansje en zag Van Gerwen het punt pakken. In de buurt van een punt voor zichzelf kwam Van Barneveld niet meer, waardoor Van Gerwen weer de nummer 1 van de Premier League is. Beide Nederlanders zijn overigens wel zeker van de dubbele dartavond in Ahoy Rotterdam.