2018 German Darts Grand Prix ; updates van Gerwen met hakken over de sloot

Na de sensationele zondagmiddag waar zes geplaatste spelers het strijdtoneel moesten verlaten worden vanavond de laatste wedstrijden van de tweede ronde gespeeld met daarin de nog vier overgebleven Nederlandse deelnemers.

Helaas viel het doek voor één van hen, want Yordi Meeuwisse verloor in de eerste partij van Joe Cullen. In de allerlaatste leg werd de winnende dubbel door Cullen gegooid en is Meeuwisse daarmee uitgeschakeld.

In de derde partij valt ook het doek voor Jelle Klaasen die na 3-0 voor op James Wade toch met 6-4 het onderspit moet delven.

In partij 6 zag het er na 7 gespeelde legs rooskleurig uit voor Noppert. Hij kwam 3-4 voor op Suljovic en was in leg 8 dichtbij 3-5 maar miste dubbels. En dat terwijl in de voorgaande legs de dubbels zo lekker liepen. Het werd dan ook niet meer beter voor Danny die uiteindelijk met 6-4 verloor.

De 6-5 overwinning van Michael van Gerwen was echt een ‘narrow escape’. Scores liepen voor geen meter en ook de dubbels werden met teveel pijlen gevonden. Het is dat tegenstander Steve Lennon geen gebruik kon maken van deze gegevens een opgelegde kans miste voor een goede voorsprong en zo de winst aan van Gerwen moest laten.

Hieronder de indeling voor vanavond:

Zondagavond        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Joe Cullen Yordi Meeuwisse 6 5
2 Ian White Stephen Bunting 6 4
3 Jelle Klaasen James Wade 4 6
4 Michael Smith Chris Dobey 6 2
5 Peter Wright Jos Payne 6 3
6 Mensur Suljovic Danny Noppert 6 4
7 Michael van Gerwen Steve Lennon 6 5
8 Rob Cross Jonny Clayton 6 4