Wright en Gurney houden elkaar in evenwicht

De laatste wedstrijd van het eerste gedeelte van de Premier League eindigde in een gelijkspel. Een wedstrijd die eigenlijk alleen maar voor de formaliteit moest worden gespeeld want ondanks de uitslag van deze wedstrijd wist Peter Wright al dat hij in het tweede gedeelte van de Premier League terug mag komen.

Daar zorgde Michael van Gerwen de wedstrijd er voor al voor door Mensur Suljovic te kloppen. Suljovic stond 1 punt achter op Smith en door het verlies van Suljovic wist Wright al voor dat hij spelen moest dat hij verder mocht.

Dat er niets meer op het spel stond was dan ook terug te lezen in deze wedstrijd die in een gelijkspel eindigde. Gurney die de match begon kreeg een breek tegen maar ook de volgende 3 legs gingen tegen de darts in en was de stand na 4 legs 2-2.

In de vijfde leg weet Gurney zijn leg te houden doch in leg 6 doet Wright dit ook en pakt ook tegen de darts in leg 7 voor 3-4.  Daarna is Gurney weer aan de beurt voor 2 legs leg 8 tegen de darts in en leg 9 met de darts voor 5-4 voor.

Leg 10 en 11 gaan weer met de darts en is het na 11 legs 6-5 voor Gurney. Dan het hoogtepunt van de wedstrijd. In leg 12 tweemaal een 180 door Peter Wright en zit de zaal weer even op de punt van de stoel voor een 9 darter. Helaas gaat het mis op dart 7 en wint Wright uiteindelijk de laatste leg in 12 darts voor 6-6

Gemiddelden  Gurney  98.67  –  Wright  99.78