4 Nations Tournament, de feiten

In Sevenum werd dit weekend het Four Nations Tournament gespeeld. Na het wegvallen van de Spring Cup hebben enkele landen de koppen bij elkaar gestoken en werd het 4 Nations Tournament opgezet. De naam zegt het al, 4 landen, België,  Duitsland, Luxemburg en Nederland gingen de sportieve strijd aan in diverse toernooien.

Dit jaar ook een primeur want er werd ook een toernooi voor paradarters gehouden ( minder valide darters ) Aan dit nieuwe toernooi deden twee landen mee, Nederland en België en het laatste team gevormd door Vincent D’hont, Serge van Belle, Bernard Martens en Jurgen Vercammen wisten het Nederlandse team  et 12-8 te kloppen.

De titel voor het beste land werd bij de heren gewonnen door België en bij de dames door Nederland met Vanessa Zuidema, Priscilla Steenbergen, Femke Herms en Marjolein Noijens. Ook de Nederlandse jongens waren de besten in hun klasse, Ramon Leferink, Marcel Bus, Jurjen van de Velde en Levy Frauenfelder wisten in een spannende tweestrijd de Duitse jongens  voor te blijven. De titel voor het meisjes team werd geclaimd door de Duitse meisjes.

Nog meer succes op zondag bij de individuele toernooien.

Martijn Kleermaker, Priscilla Steenbergen, Jurjen van der Velde en Christina Schuler ( zie foto bij dit artikel ) hebben vandaag het individuele toernooi van het ‘4 Nations Tournament’ gewonnen in vakantiepark ‘de Schatberg’ in Sevenum. Een prachtige prestatie van deze vier toppers!

Martijn Kleermaker kende een heel sterk weekend en ook vandaag liet hij zien dat hij de sterkste was. In de eindstrijd kwam hij op ruime voorsprong maar zag de Niels Vanbergen nog terug komen tot 4-4. In de laatste leg bleef de Nederlander ijzig cool en wist de klus vakkundig te klaren. In de halve finale was Kleermaker verantwoordelijk voor de uitschakeling van Willem Mandigers. Mede dankzij een 121-finish trok hij de wedstrijd naar zich toe met 4-1. De andere halve finale bij de heren was een Belgisch onderonsje. Roger Janssen wist daarin geen leg te pakken van Niels Vanbergen die bijna 100 gemiddeld gooide. Landgenoten Wessel Nijman en Chris Landman verloren in de kwartfinales.

Bij de dames eindigden maar liefst drie Nederlanders bij de laatste vier. Priscilla Steenbergen was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Femke Herms in de halve finale. Daarvoor versloeg ze Sylvie de Ballieu en Melanie Krause. Marjolein Noijens verloor met 3-1 in de halve finale van de Belgische Carine Dessein. In de finale kwam de Nederlandse Steenbergen nooit in de problemen en won dan ook overtuigend met 4-1.

Bij de jongens stonden Jurjen van der Velde en Ramon Leferink tegenover elkaar in de halve finale. Het was Jurjen van der Velde die de strijd wist te winnen met 3-1. In de finale liet Jurjen zien waarom hij de terechte winnaar is. Zonder legverlies wist hij de Duitser Mika Grosse-Stoltenberg te verslaan met 4-0.

Bij de meisjes wist Christina Schuler uit Duitsland te winnen. Ze had vele matchdarts nodig om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. De Duitse was in de halve finale verantwoordelijk voor de uitschakeling van Kyana Frauenfelder. Cheyenne Doddema verloor in de kwartfinale van de Belgische Cassandra de Keyer.

Uitslagen podiumprogramma:
Halve finale dames: Priscilla Steenbergen (Ned) – Femke Herms (Ned) 3-0
Halve finale dames: Carine Dessein (Bel) – Marjolein Noijens (Ned) 3-1
Halve finale heren: Roger Janssen (Bel) – Niels Vanbergen (Bel) 0-4
Halve finale heren: Martijn Kleermaker (Ned) – Willem Mandigers (Ned) 4-1
Finale meisjes: Christina Schuler (Ger) – Cassandra de Keyer (Bel) 4-1
Finale jongens: Mika Grosse-Stoltenberg (Ger) – Jurjen van der Velde (Ned) 0-4
Finale dames: Priscilla Steenbergen (Ned) – Carine Dessein (Bel) 4-1
Finale heren: Niels Vanbergen (Bel) – Martijn Kleermaker (Ned) 4-5

Meer informatie over onder andere de uitslagen van de gespeelde wedstrijden vindt u hier >