De jacht op de bovenste 4 plaatsen start in Sheffield

Donderdag, 12 april, gaat deel 2 van de PDC Premier League van start in de FlyDSA Arena te Sheffield. Voorafgaande aan deze speelavond wordt er rond de klok van 20:05 uur enkele minuten geapplaudiseerd ter nagedachtenis aan de vorige week overleden dartslegende Eric Bristow, en daarna start de jacht op de bovenste 4 plaatsen voor een plek in de play offs.

Welke 4 spelers staan er op 10 mei, aan het eind van speelweek 15, op de bovenste 4 plaatsen die goed zijn voor een plaats in de play offs op 17 mei in de O2 te Londen.

Er komen dus 6 spannende weken aan met op de eerste 4 speeldagen een dubbel optreden voor de spelers. En vanavond in Sheffield is het de beurt aan Raymond van Barneveld en Peter Wright die tweemaal in actie komen. Raymond opent de avond tegen Daryl Gurney die slechts 1 punt meer heeft dan Raymond en op plaats 6 staat. Mogelijk schuift RvB al gelijk een plaatsje op als hij Gurney klop geeft.

In de tweede partij speelt Peter Wright, die 2 punten minder heeft dan van Barneveld, tegen landgenoot Gary Anderson en in de slotmatch van de avond spelen Raymond en Peter dan tegen elkaar. Er staat dus het nodige op het spel voor de Hagenaar.

Simon Whitlock, nu vierde, speelt in de derde partij van de avond tegen de nummer 1 van deze competitie, Michael van Gerwen, en mocht Whitlock verliezen en Raymond beide wedstrijden wint  stormt Raymond de top vier binnen.

In match vier de nummer 2 tegen de nummer 3, Michael Smith tegen Rob Cross. Een interessante match gezien de vorm van beide spelers met, volgens de kenners, de beste kansen voor Rob Cross. Mocht Cross winnen dan veranderd er niets aan de stand gezien het betere legsaldo van Michael Smith.

Voor degene die zich afvragen waar Mensur Suljovic en Gerwyn Price zijn gebleven? Deze zijn vorige week afgevallen als de nummers 9 en 10 van de stand en gaat het toernooi verder met de beste 8 na speelweek 9, Judgement Night.

De indeling voor donderdagavond:

Speelweek 10   Sheffield    
Pos  Player   Player    score
1 Raymond van Barneveld Daryl Gurney
2 Gary Anderson Peter Wright
3 Simon Whitlock Michael van Gerwen
4 Michael Smith Rob Cross
5 Raymond van Barneveld Peter Wright