Anderson geeft landgenoot een gevoelige tik

Gary Anderson heeft in de tweede match van de avond zijn landgenoot Peter Wright een gevoelige tik gegeven. Hij won de partij met 7-2 na een 5-0 voorsprong.

Peter Wright stond op het podium met wel een heel bijzonder eerbetoon aan de onlangs overleden Eric Bristow. Hij speelde met een kopie van de flight waar Bristow altijd mee speelde op de zijkant van zijn hoofd geschilderd.

Anderson die de match begon speelde van meet af aan sterk hij pakte met de darts leg 1 en met een 144 finish brak hij Wright in leg 2. De derde leg ging weer met de darts voor 3-0 en de tweede breek maakte Anderson in leg vier om daarna leg vijf weer met de darts te pakken. Op tijd want even ervoor had Wright 161 gemist op de bull voor een mogelijke breek terug.

Eindelijk komt er dan een punt op het score bord voor Peter Wright die in leg 6 met 2 darts voor tops. Anderson verzekerd zich in leg 7 van een punt als hij 6-1 voor komt maar verzaakt het in leg af te maken als hij 60 niet uitkrijgt en Wright met 3 darts 64 uitgooit voor 6-2.

In leg 10 gaat Anderson dan voor de match met een 161 score maar laat 32 staan en mag Wright aanleggen voor 86 maar mist deze op de bull en is Anderson de beurt erna spekkoper voor een 7-2 eindstand.