Ook Peter Wright maatje te groot voor van Barneveld

Twee keer spelen en zonder punten huiswaarts keren dat was de oogst van de avond voor Raymond van Barneveld in Sheffield. Ook in de tweede partij van de avond werd verloren want Peter Wright was dit keer een maatje te groot voor van Barneveld.

Wright had in de eerste partij van de avond ook niet weten te scoren. Evenals Raymond is hij zoekende naar een goede vorm en in de partij tegen RvB was de vorm van Wright net even iets beter dan die van de Hagenees.

Raymond begon de partij en wist zijn leg te houden na eerst de dubbel voor 106 te hebben gemist is het in de volgende beurt raak.  Hij krijgt dan een kans om Wright in leg 2 te breken maar krijgt 96 niet uit. Wright vindt dan de bull voor een 89 finish en kan in leg 3 een breek forceren. Hij mist in de leg eerst de bull voor een 121 finish en vervolgens mist Raymond de bull voor een 135 finish en maakt het dan met 3 darts voor 25 af en komt 2-1 voor.

Met de darts wordt het dan in leg 4 3-1 en met een tweede breek in leg 5 door een 132 finish ( twee keer bull dubbel 16). Raymond doet in leg 6 iets terug met een breek voor 4-2 maar komt niet verder dan 2 omdat het allemaal niet loopt zoals het lopen moet.  In leg 7 wil een 120 finish niet uit  en pakt Wright de leg met een breek terug en in leg 8 en 9 is het ook Wright die de punten maakt en de eindstand op 7-2 zet.

Gemiddelden van Barneveld  86.78  – Wright  95.16

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018