Max Hopp slaat toe in de laatste leg en wint German Darts Open 2018

Het German Darts Open 2018 is gewonnen door de Duitser Max Hopp voor de derde keer deze dag wist Maximiser Hopp in de slotfase toe te slaan. In de finale tegen Michael Smit zelfs in de 15de en alles beslissende leg.

Na de uitschakeling van Michael van Gerwen door Ian White werd met belangstelling uitgekeken naar zijn volgende partij tegen Michael Smith. Het werd echter een dramatische partij voor White want hij moest met een 7-1 nederlaag het veld ruimen.

Dan was er nog de verrassing van dit toernooi, Max Hopp die in de kwartfinale Joe Cullen klopte en vervolgens tegen regerend PDC wereldkampioen Rob Cross moest aan treden. En Max zorgde opnieuw voor een verrassing want hij klopte in de beslissende leg Cross nadat hij in de twaalfde leg al twee matchdarts mist voor een 7-5 overwinning.

Een mooie finale kwam er dus op papier tussen de als vierde geplaatste Michael Smith en Max Hopp als gastland qualifier. Smith begon de eerste leg niet zo explosief als we van hem zijn gewend, maar ook Hopp was nog niet bij de les.

Met een 18 darter ( 3 darts voor een 40 finish ) wordt het met de darts 1-0 voor Smith die daarna met een 14 darter Hopp breekt en 2-0 voorkomt. In leg vier na 3-0 voor Smith openen beiden met en 180.  Met Hopp op 26 mist Smith 148 en scoort Hopp daarna zijn eerste punt (3-1).

Na 9 darts in leg 5 komt Max tegen de darts in op 56 maar krijgt deze niet uit ( mist 6 darts) en houdt Smith zijn leg voor 4-1. In leg 6 met 3 darts voor 40 houdt Hopp zijn eigen leg voor 4-2. Beiden houden dan hun leg voor 5-3 met wel als kanttekening dat Max bijna weer werd gebroken in leg 8.

In de volgende 2 legs een zelfde beeld als de twee ervoor beiden houden hun leg en in leg 10 bijna weer een breek tegen voor Hopp, stand, 6-4. Hopp forceert dan in leg 11 een breek voor 6-5 en komen de fans in de zaal langzaam naar de punt van hun stoel. Zeker als Max ook die breek kan verzilveren en 6-6 maakt.

Hopp mist dan een 170 finish op de bull voor een tweede breek en gaat de leg naar Smith, 7-6.. Met Smith op 170 gaat 121 niet uit voor Max maar in de beurt erna wordt het 7-7 en begint Smith aan de 15de en laatste leg. Maar Smith zijn scoringsmachine hapert en krijgt Max Hopp een kans op 121 die hij niet liggen laat en de titel voor de neus van Smith wegkaapt.

Gemiddelden Smith  95.17  –  Hopp  94.62