PDC Premier League twee dagen in bomvol Rotterdam Ahoy

Een unieke ‘double-header’ in Rotterdam Ahoy. Want voor het eerst in de geschiedenis van de Premier League wordt er in 1 week twee dagen achter elkaar een Premier League avond afgehandeld. Dit door de vanwege weersomstandigheden afgelaste speelavond in Exeter en de Rotterdam Ahoy toevallig wel alle twee de avonden beschikbaar is.

Woensdagavond is het de beurt aan Rob Cross en Gary Anderson om twee keer op het podium te verschijnen voor een wedstrijd en donderdagavond zijn Daryl Gurney en Simon Whitlock ‘het haasje’.

Maar voor de Nederlandse ‘Darts die hards’ is dit allemaal bijzaak omdat alle aandacht is gevestigd op de vierde match van de donderdagavond, de match tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

Voor Raymond ziet de Premier League toekomst er niet al te rooskleurig uit na de twee verloren partijen vorige week. Maar zal donderdag natuurlijk voor de volle 100% op jacht gaan naar de overwinning op Michael.

Als we even kijken naar de woensdagavond dan openen Michael Smith en Gary Anderson de avond en Anderson moet zeker bij de les blijven op plek vier met de hete avond van Daryl Gurney in zijn nek. Zeker als hij dan nog weet aan het eind van de avond nog eens tegen Rob Cross aan te moeten treden.

Maar misschien doet Rob Cross in partij 2 van de avond wel goede zaken voor Anderson want dan speelt Cross namelijk tegen Daryl Gurney die met een minder legsaldo dan Anderson maar wel gelijke punten op plek 5 staat.

Raymond van Barneveld speelt partij vier tegen Simon Whitlock en het is voor RvB te hopen dat alles nu wel wil lopen zoals hij in gedachte heeft. Goede scores en zeker snelle dubbels want die laatsten zijn de laatste tijd echt zijn vriendjes niet meer.

Michael van Gerwen treft Peter Wright en gezien de nederlaag van Michael afgelopen weekend tegen Ian White tin Duitsland heeft Michael zeker wat recht te zetten.

Hieronder nog even het overzicht voor woensdagavond.

Speeldag 11   Rotterdam    
Pos  Player   Player    score
1 Michael Smith Gary Anderson
2 Rob Cross Daryl Gurney
3 Raymond van Barneveld Simon Whitlock
4 Peter Wright Michael van Gerwen
5 Rob Cross Gary Anderson

Op donderdag, de avond dat Garyl Gurney en Simon Whitlock twee keer spelen begint Simon Whitlock tegen Michael Smith. Is Smith te stoppen of gaat Whitlock al met een kater de laatste partij in? Daryl Gurney treft dan Gary Anderson in partij twee op donderdagavond, de strijd dus om plaats vier als er woensdagavond geen verschuivingen hebben plaats gevonden.

In partij 3 dan Rob Cross tegen Peter Wright een partij die al begint met twee vragen. Welke outfit heeft Peter Wright nu weer aan en met welke configuratie pijlen shafts en flights zal hij beginnen? Verder is in deze partij Cross veruit de favoriet gebasererd op het spelbeeld van de laatste weken.

En na de kraker tussen de twee Nederlanders de slotpartij tussen Daryl Gurney en Simon Whitlock. Hoe staan die twee dan tegen over elkaar? Hebben ze alle twee eerder die avond een gevoelige nederlaag moeten incasseren, speelden ze gelijk of won de ene wel en de andere niet. Het zijn allemaal factoren die invloed kunnen hebben op deze partij waar we Gurney toch de beste papieren geven.

Hieronder nog even het overzicht voor de donderdagavond.

Speeldag12   Rotterdam    
Pos  Player   Player    score
1 Simon Whitlock Michael Smith
2 Daryl Gurney Gary Anderson
3 Rob Cross Peter Wright
4 Michael van Gerwen Raymond van Barneveld
5 Daryl Gurney Simon Whitlock