Premier League Rotterdam Ahoy dag 2

De tweede dag van de Premier League in het fel oranje gekleurde Rotterdam Ahoy met in de vierde partij van de avond de super kraker tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Als we nog even terug schakelen naar gisterenavond waar we Raymond van Barneveld, gedragen door het publiek, een sterke wedstrijd speelde tegen Simon Whitlock en eindelijk weer eens de volle winst binnenhaalde en de nederlaag die Michael van Gerwen moest incasseren tegen Peter Wright dan is het toch niet gek dat de verwachting is dat Raymond ook die partij gaat winnen.

Hij speelt in ieder geval met ‘vier pijlen’ omdat de zaal zich weer volledig achter ‘Barney’ zal scharen. En Michael kan even niet meer winnen, zondag verloor hij nog flink van Ian White en ook Peter Wright gaf hem gisteren het nakijken. Het is en blijft natuurlijk koffiedik kijken omdat er nu niets zo veranderlijk is als een spelletje darts.

Ook speelde Gary Anderson zich gisteren in de schijnwerpers. Een 7-2 overwinning op Michael Smith en 7-3 op Rob Cross die liegen er niet om. Zal dit gekomen zijn omdat Gary heel graag op het podium van Ahoy speelt zoals hij ons vooraf aan de wedstrijden van gisteren vertelde? Vanavond kunnen dat misschien bevestigd krijgen als hij de tweede partij van de avond tegen Daryl Gurney achter de rug heeft.

Gurney die bijna tegen Rob Cross een gelijkspel afdwong na een 5-1 achterstand maar helaas op 4 legs bleef steken. Schrijf hem dus niet af tijdens een wedstrijd waarin hij ver achter staat, hij kan ‘als een duveltje uit een doosje’ zo weer naast je staan.

De twee verliezers van woensdagavond, Simon Whitlock en Michael Smith openen de donderdagavond in Ahoy. Smith maakte een vrije val gisteren van plek twee naar plek 4 en zal bij de les moeten blijven om niet uit de plaatsingszone te verdwijnen. Mocht Simon winnen en Gurney geen punten haalt dan komt the Wizard op plek 5 te staan 2 punten achter Michael Smith.

Mocht hij aan het eind van de avond dan ook nog eens winnen van Daryl Gurney komt hij in punten gelijk met Smith maar dan met 1 wedstrijd meer gespeeld maar het legsaldo is in het voordeel van Smith.

Rest nog de heren Rob Cross en Peter Wright. Cross speelde gisteren tweemaal, won van Gurney en verloor van Anderson en moet vanavond aantreden tegen Peter Wright die gisteren tegen Raymond liet zien weer aardig de vorm terug te hebben. Voor beiden heeft winnen gevolgen. Cross houdt zijn tweede positie en Peter Wright kan zo maar wat plaatsjes stijgen als van Barneveld en Whitlock geen goede zaken doen.

De indeling voor donderdag 19 april – aanvang 20:00 uur:

Speeldag12   Rotterdam    
Pos  Player   Player    score
1 Simon Whitlock Michael Smith
2 Daryl Gurney Gary Anderson
3 Rob Cross Peter Wright
4 Michael van Gerwen Raymond van Barneveld
5 Daryl Gurney Simon Whitlock

De actuele stand van de Premier League: