Michael van Gerwen vanavond twee keer aan ‘the oche’

Premier League lijst aanvoerder Michael van Gerwen komt vanavond tijdens speelweek 13 van de Premier League in Manchester twee keer in actie.

Twee keer wordt het er op of er onder voor de nummer 1 van de wereld die de laatste weken worstelt met zijn vorm en om even tot rust te komen de Euro Tour in Oostenrijk heeft laten schieten.

Michael speelt vanavond tegen Daryl Gurney in de tweede wedstrijd van de avond en in de laatste wedstrijd komt hij uit tegen Michael Smith die een vrije val heeft gemaakt van de tweede naar de vierde plaats.

MvG kan goede zaken doen voor Raymond van Barneveld die vanavond in de voorlaatste partij tegen Rob Cross speelt. Mocht Raymond van Cross winnen en van Gerwen wint beide partijen  dan stijgt van Barneveld naar de vijfde plaats met twee punten minder dan Michael Smith.

Dan blijft de kans de top vier te halen voor Raymond bestaan, mocht hij verliezen van Cross is dat met nog twee weken te gaan uitgesloten.

Een belangrijke avond dus in Manchester waar Peter Wright en Michael Smith de avond openen en Wright bij winst naar plaats 6 kan doorschuiven bij een slecht resultaat voor RvB.

Gary Anderson, tweede op de ranglijst, komt in partij drie uit tegen Simon Whitlock die op de achtste plaats staat en de play off wel vergeten kan.

Er kan vanavond dus een hoop duidelijk worden. Of de indeling voor de play off is nagenoeg bekend of komen er nog twee spannende speelavonden aan.

De indeling voor vanavond;

  Speelweek:  13    Manchester    
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Peter Wright Michael Smith
2 Daryl Gurney Michael van Gerwen
3 Simon Whitlock Gary Anderson
4 Raymond van Barneveld Rob Cross
5 Michale Smith Michael van Gerwen