Bwin Grand Slam of Darts trofee wordt Eric Bristow trofee

Ter nagedachtenis aan de onlangs overleden dartsicoon Eric Bristow is besloten om de trofee van de Bwin Grand Slam of Darts te vernoemen naar de vijfvoudig wereldkampioen Eric Bristow.

De legendarische darter overleed op 5 april 2018, hij werd 60 jaar oud. Buiten vijfvoudig wereldkampioen van 1980-1986 was Bristow ook vijfvoudig World Masters-winnaar en werd met zijn opmerkelijke verschijning en overige prestaties een icoon van de sport.

Hij was bij de oprichting van de PDC en werd later  spotter op Sky Sports ‘ deed verslaggeving van PDC-evenementen en speelde in ITV’s “I’m A Celebrity … Get Me Out Of Here!” show in 2012.

Als lid van de PDC Hall of Fame, zal Bristow nu herinnerd worden in de Grand Slam of Darts, waarin de spelers vanaf dit jaar zullen strijden om de Eric Bristow Trophy.

 

Bristow is nu de derde legende van de sport die vanwege de verdiensten voor de sport in een trofee worden herinnerd. Eerder werden er al trofeeën vernoemd naar Sid Waddell (William Hill World Darts Championship) en Phil Taylor (BetVictor World Matchplay).

Foto © PDC 2018