Laatste Premier League avond wordt het toch nog spannend

Donderdag 10 mei wordt in het Schotse Aberdeen de laatste speelweek van de Unibet Premier League gespeeld. En het wordt die avond toch nog wel een beetje spannend omdat voor twee deelnemers de strijd om plek vier nog helemaal open ligt.

Momenteel staat Gary Anderson vierde met 17 punten en 13 legs in de plus. Anderson speelt in Aberdeen de slotmatch van de avond tegen Michael van Gerwen, niet echt de makkelijkste match om je te verzekeren van een plek bij de laatste vier voor de play-offs. Er is 1 lichtpuntje voor Anderson dat als hij met 7-3 gaat verliezen van MvG hij de play-offs heeft gehaald ook al wint Gurney met 7-0.

Gurney speelt de match ervoor tegen Peter Wright en heeft de opdracht deze match te winnen met de grootst mogelijke cijfers op zijn minst met 7-2. Doet hij dat de mag hij duimen draaien dat Anderson het liefst met een white wash door van Gerwen wordt geklopt want dan is hij door naar de finaledag in Londen.

Het venijn zit hem donderdagavond dus in de staart want in de eerste twee wedstrijden wordt er slechts om de eer gespeeld en staan er verder niets meer op het spel.

Raymond van Barneveld opent in Aberdeen de avond. Hij speelt tegen Michael Smith die hem onlangs nog een 7-0 nederlaag meegaf. Dit zal RvB in Aberdeen zeker weer recht willen zetten iets waaraan Michael Smith zelf ook denkt. Daarna Simon Whitlock tegen Rob Cross. Voor Whitlock een must om die laatste match winnend af te sluiten om zo toch nog met een goed gevoel het strijdperk te kunnen verlaten.

Hieronder de indeling voor speelweek 15 – donderdag 10 mei

Speelweek 15   Aberdeen    
Pos  Player   Player   score
1 Michael Smith Raymond van Barneveld
2 Simon Whitlock Rob Cross
3 Peter Wright Daryl Gurney
4 Michael van Gerwen Gary Anderson