Van Barneveld sleept gelijkspel uit het vuur in prachtig duel tegen Smith.

Raymond van Barneveld heeft een punt overgehouden aan zijn duel tegen Michael Smith .

Raymond van Barneveld heeft op de laatste reguliere speeldag van de Premier League een punt overgehouden aan zijn duel met Michael Smith. In een waar gevecht ging het mooi gelijk op tot en met de 8ste leg. Smith kwam door het missen van enkele darts voor de leg door van Barneveld op een 1-0 voorsprong. Raymond pakte de 2e leg met een mooie 122 finish.

Bij een 2-1 achterstand trok Raymond de stand weer gelijk door een 126 uit te gooien. De daarop volgende leg ging weer naar Smith met een 124 check, gevolgd door een 121 check door van Barneveld. Dit trok de partij wederom in evenwicht. Vervolgens hielden beide darters hun eigen leg en was de score in balans op 4-4.

In de 9e leg was daar eindelijk de eerste break door van Barneveld die door een dubbel 9 Smith brak. Deze break kon van Barneveld niet vasthouden want de volgende leg trok Smith de stand weer gelijk door dubbel 6 te gooien waar van Barneveld 3 pijlen liet liggen voor de 6-4 voorsprong.

De 11e leg pakte de licht zieke Smith met een 107 finish. Het punt voor Smith was binnen. De 12 en laatste leg was via een 91 finish weer voor van Barneveld. Een ware 100+ finish partij zonder winnaar.

gemiddelde Smith 93,45 – gemiddelde van Barneveld 97,28