Michael is zeker van de Premier League titel 2018

Na de tweede halve finale tussen Michael Smith en Gary Anderson kunnen we voor de volle 100% vaststellen dat Michael vanavond met de hoofdprijs, de Premier League titel het podium verlaat.

Maar dan is de vraag welke Michael? Wordt het titelverdediger Michael van Gerwen of debutant op het Premier League podium Michael Smith? Smith klopte voor een plek in de finale zijn mentor Gary Anderson met 10-6 en legde de basis voor deze geweldige overwinning al in de eerste 2 legs. Smith begon de match met een 180 en pakte zijn leg om vervolgens Gary Anderson in leg 2 te breken.

Anderson breekt gelijk terug maar krijgt op zijn beurt weer de kous op de kop en als Smith dan zijn leg weet te houden komt de Schot 4-1 achter. Anderson knokt zich terug naar 4-4 maar met de pauze staat Smith toch weer 2 legs voor (6-4).

Na de pauze zet een fraaie 120 finish Smith op 7-4. Anderson weet dan twee keer zijn leg te houden hetgeen Michael ook doet en we na 15 legs een 9-6 score op het bord hebben. Smith is dus 1 leg verwijderd van zijn beste prestatie ooit en doet dat in leg 16 met twee darts voor tops.

Gemiddelden Smith  97.49  – Anderson  95.35

De finale tussen Michael van Gerwen en Michael Smith wordt gespeeld over best of 21 legs.