Wordt het vanavond de vierde titel voor van Gerwen

Vanavond, donderdag 17 mei, start de play off van de Unibet Premier League 2018. De vier beste spelers van deze editie, Michael van Gerwen, Michael Smith, Gary Anderson en Rob Cross gaan de sportieve strijd aan voor deze ambitieuze titel en bijbehorende prijzengeld van £ 250.000.

Voor Michael van Gerwen wordt dit de jacht op alweer zijn vierde Premier League titel. Maar hiervoor moet hij wel eerst in de eerste match van de avond zien te winnen van Rob Cross. Ondanks dat Michael eerder in deze competitie al twee keer met 7-2 won van Cross is het vanavond toch weer even anders.

Maar van Gerwen ziet de match tegen Cross vol vertrouwen tegemoet, en heeft maar 1 ding in zijn hoofd en dat is ze vanavond allemaal te verslaan.

 

Maar ook Cross gelooft in de mogelijkheid de titel te pakken want dat zou voor hem een enorme opsteker zijn en geweldige aanvulling voor zijn portfolio. Uitgaande van de cijfers weet Cross dat van Gerwen vaker een halve finale verloren heeft dan een finale en is dan ook blij Michael al in de halve finale te treffen.

In de tweede halve finale speelt tweevoudig Premier League kampioen Gary Anderson tegen zijn maatje Michael Smith. Smith debuteerde dit jaar op het Premier League podium en kan ongeacht het resultaat terug kijken op een geweldig toernooi.

De halve finales worden over best of 19 legs gespeeld en de volgorde voor vanavond is;

1: Michael van Gerwen – Rob Cross

2: Michael Smith – Gary Anderson

De winnaars spelen later de avond de finale die gaat over best of 21 legs

 

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018