BDO World Trophy: Anca Zijlstra verslaat 10 voudig wereldkampioen Trina Gulliver. Ook winst voor Wesley Harms

Gisteren stond er dag 2 op het programma van de  BDO World Trophy 2018. Zagen we gisteren verrassend Aileen de Graaf nog verliezen.

Vandaag was het Anca Zijlstra die wist af te rekenen met 10 voudig wereldkampioene Trina Gulliver. Beide dames wisten hun eigen leg te behouden, het was Gulliver die in de 3e leg Zijlstra had kunnen breken maar zag tot haar eigen verbijstering 9 darts naast de dubbels gaan. Anca maakte daar dankbaar gebruik van en wist zo alsnog haar eigen leg binnen te slepen en een 2-1 voorsprong te nemen. Deze voorsprong gaf de Nederlandse dan ook niet meer uit handen en wist zo een knappe 4-3 zege te boeken en mag zich nu gaan opmaken voor de 2e ronde tegen Lorraine Winstanley.

Ook Wesley Harms wist zich te plaatsenvoor de 2e ronde. In de openings match van de avond wist hij, de op papier sterk spelende Wayne Warren naar huis te sturen door met een klinkende 6-3 overwinning.

De 3e Nederlander die gisteren in actie kwam Chris Landman wist zich helaas niet te plaatsen voor de 2e ronde. Landman moest het opnemen tegen de nummer 1 van de wereld bij de BDO Mark McGeeney. Chris ging strijden ten onder met 4-6.

Ook Derk Telnekes kwam niet verder dan de 1e ronde. Derk moest het onderspit delven tegen de Welshman Jim Williams het werd 3-6 in het voordeel van Jim.

Alle overige uitslagen van gisteren vind u hieronder.
Fallon Sherrock (7) – Rhian Griffiths 4-2
Dean Reynolds (15) – Michael Unterbuchner 1-6
Conan Whitehead (13) – William Borland (q) 1-6
Lorraine Winstanley (1) – Paula Jacklin 4-1