Japan de grote verrassing op eerste dag Betway World Cup of Darts

Vier dagen lang staat de Eissporthalle in het Duitse Frankfurt centraal voor de PDC Betway World Cup of Darts. Met op de openingsavond, donderdag 31 mei, een zeer verrassend optreden van het Japanse team met Seigo Asada en Haruki Muramatsu. Deze twee Japanners klopten namelijk het Oostenrijkse team met Mensur Suljovic en Zoran Lerchbacher met 5-4.

En daar had eigenlijk niemand rekening mee gehouden en de twee spelers uit het land van De Rijzende Zon waren dan ook super blij met deze overwinning.

De eerste avond werd geopend met de wedstrijd tussen Canada, John Part en Dawson Murschell, tegen Italië, Michel Furlani en Alessio Meaina. En de Canadezen met routinier Part deden wat van hen werd verwacht, ze klopten de tegenstander met ruime cijfers, 5-1.

Ook andere favoriete teams haalden de volgende ronde de Schotten met Gary Anderson en Peter Wright  walsten over Amerika met 5-1 en Simon Whitlock en Kyle Anderson, team Australië klopten met dezelfde cijfers het team uit Hong Kong.

Vandaag, vrijdag 1 juni komen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, team Nederland in de laatste match van de avond in actie tegen Gibraltar. Ook team Engeland met Rob Cross en Dave Chisnall, grote favorieten voor de titel zien we dan in wedstrijd 6.

Hieronder de uitslagen van donderdag en de indeling voor vrijdagavond.

World Cup of Darts Donderdag 31 mei
Pos  Player Player    score
1 Canada Italië 5 1
2 Spanje Rusland 5 4
3 Zwitserland China 5 2
4 Brazilië Denemarken 5 1
5 Wales Thailand 5 3
6 Australië Hong Kong 5 1
7 Schotland USA 5 1
8 Japan Oostenrijk 5 4
World Cup of Darts Vrijdag 1 juni
Pos  Player Player    score
1 Nieuw Zeeland Singapore
2 Griekenland Finland
3 Noord Ierland Polen
4 Hongarije Zuid Afrika
5 België Rep. Ierland
6 Engeland Tsjechië
7 Zweden Duitsland
8 Nederland Gibraltar

 

 

Foto PDC 2018 –  Kelly Deckers