Theo de Jong en Aletta Wajer de nieuwe Road to the Winmau kampioenen

De finaledag van de Prodarts Europe Road to the Winmau ranking heeft 2 nieuwe kampioenen opgeleverd. Na een zeker zeer warme en ook super spannende dag kwamen Theo de Jong en Aletta Wajer als grote winnaars uit de bus en ontvingen hun verdiende startbewijs voor deelname aan de Winmau World Masters 2018.

Aan het toernooi begonnen 29 heren en 6 dames die zich voor deze finaledag hadden geplaatst via de rankingtoernooien die op vier verschillende locaties in Nederland zijn gespeeld.

Na de poulefase bleven er 16 heren en 4 dames over voor de play off fase. In deze direct knock out wedstrijden was het niveau hoog en werd er flink gestreden om de finale te bereiken. Bijna een primeur op de Road to the Winmau finale want Jeroen Geerdink uit Almelo was heel dicht bij een 9 darter. Helaas miste hij in de halve finale tegen Rick Hofstra de 9de pijl op dubbel 12.

Ook de wedstrijd wist hij niet te winnen en daarmee plaatste routinier Rick Hofstra uit Sneek zich voor de finale waarin hij uitkwam tegen teamgenoot Theo de Jong uit Beesterzwaag. In deze finale wist Theo, die de ambitie heeft dit jaar verder te gaan als profdarter, na een super spannende finale tegen Rick in de slotfase van een partij over best  11 legs het verschil te maken en de overwinning met 6-4 op te eisen.

In de dames knock out fase speelden voormalig Nederlands team lid en winnares van de Road to the Winmau van vorig, Kelly Streef uit Buren, tegen de in Lelystad wonende Aletta Wajer. Aletta timmert al een tijdje aan de weg naar de top. Ze was in 2017 dichtbij deelname aan haar eerste wereldtop dartstoernooi maar verloor helaas de finale van de CLoD waardoor ze een startbewijs voor de Finder Darts Masters misliep.  Een paar maanden later won ze wel Open Steenwijkerland en stond dus nu in de finale van de Road to the Winmau waar ze een startbewijs voor de Winmau World Master kon winnen.

Aletta heerste in deze finale waarin Kelly nauwelijks een poot aan de grond wist te zetten. Aletta won zeer overtuigend deze finale met 5-1 en kan ze zich gaan opmaken voor deelname aan het wereldtop dartstoernooi dat van 3 tot en met 7 oktober in het Engelse Bridlington wordt gehouden, de Winmau World Masters.

Hieronder de uitslagen laatste 16 heren en laatste 4 dames

Heren

 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Theo de Jong Harrie ten Holder 4 1
2 Meinte Hibma Marcel Hahnraths 4 1
3 Mike Farinaccio Gillian Dobber 2 4
4 Niels Kippersluis Rivo Arets 4 1
5 Roger Palmen Marko Bok 4 1
6 Jereon Geerdink Richard Groot Hemmink 4 0
7 Jitse van der Wal Rick Elbertsen 4 1
8 Rick Hofstra Wieger Boonstra 4 2
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Theo de Jong Meinte Hibma 5 0
2 Gillian Dobber Niels Kippersluis 5 0
3 Roger Palmen Jereon Geerdink 3 5
4 Jitse van der Wal Rick Hofstra 2 5
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Theo de Jong Gillian Dobber 5 4
2 Jereon Geerdink Rick Hofstra 2 5
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Theo de Jong Rick Hofstra 6 4

Dames

 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Kelly Streef Janique van Kraaij 4 1
2 Aletta Wajer Danielle Geerdink 4 0
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Kelly Streef Aletta Wajer 1 5