van Gerwen struikelt weer over Jeffrey de Zwaan

Sensatie op de openingsavond van de BetVictor World Matchplay in de Winter Gardens Blackpool. Want voor de tweede keer op een belangrijk toernooi is Michael van Gerwen door Jeffrey de Zwaan geklopt. Jeffrey klopte namelijk van Gerwen in maart dit jaar ook al tijdens de UK Open.

De Zwaan die dankzij het winnen vaneen Players Championship toernooi zich wist te plaatsen wist na een 121 finish voor 6-6 in de 13de leg de wedstrijd naar zich toe te trekken, won 4 legs op rij voor een klinkende 10-6 overwinning.

De avond begon met de partij tussen Adrian Lewis en James Wilson. Lewis speelde bij vlagen goed en kwam daardoor 7-3 achter op Wilson. Maar hij vocht zich terug en kwam uiteindelijk 9-8 voor om met een 116 finish de partij winnend af te sluiten.

Daarna Dave Chisnall die weinig moeite had met tegenstander Keegan Brown, Browm kwam niet in de wedstrijd en dat zat Chisnall wel die onder meer een 148 en 147 finish wist uit te gooien en uiteindelijk de partij vrij eenvoudig met 10-4 won.

De slotpartij van de avond tussen Michael Smith en Jonny Clayton was een wedstrijd waarin beide spelers heel dichtbij elkaar lagen. Maar de kersverse Shanghai Darts Masters kampioen, Smith, maakte na 12 gespeelde legs het verschil en won uiteindelijk met 10-6

Uitslagen van zaterdagavond

Adrian Lewis –  James Wilson  10 – 8

Dave Chisnall – Keegan Brown  10 – 4

Jeffrey de Zwaan – Michael van Gerwen  10 – 6

Michael Smith –  Jonny Clayton  10 – 6

Wedstrijden zondag 22 juli

Middagsessie

Darren Webster – Steve Lennon

Ian White – Max Hopp

Gerwyn Price –  Joe Cullen

Daryl Gurney – Steve West

Avondsessie

Mensur Suljovic – Steve Beaton

Gary Anderson – Stephen Bunting

Rob Cross – Mervyn King

Raymond van Barneveld – Kyle Anderson

 

Foto © PDC 2018 – Lawrence Lustig