RVB met nieuwe darts door naar volgende ronde. Steve West had niet genoeg aan 11 matchdarts

Raymond van Barneveld zien we terug in de tweede ronde van de BetVictor World Matchplay in Blackpool. RVB rekende in 16 legs af met de Australiër Kyle Anderson waarvan werd gedacht dat hij Raymond wel eens ging kloppen in deze partij.

Raymond speelde deze wedstrijd met nieuwe pijlen waarmee hij sinds afgelopen maandag mee aan het trainen is geslagen. En niet zonder succes want met 43.48% op zijn dubbels en 5 keer de maximale score klopte RVB Kyle Anderson in de laatste match van de zondagavond.

De laatste wedstrijd van de zondagmiddag zal bij Steve West nog lang op zijn netvlies branden door zijn elf gemiste pijlen voor de wedstrijd. West speelde sterk maar voor hem begon de malheur in de 16de leg bij een 7-9 voorsprong. Steve kreeg de leg niet uit en zo kreeg Gurney die in de leg ruim achterstond zijn kans en kwam na 9-8 zelfs terug naar 9-9.

De partij dient te worden gewonnen met twee legs verschil en het begon er toch weer goed uit te zien bij 10-9 voor West en een kans om 104 uit te gooien voor de match. Ook dat lukte niet en kwam Gurney weer gelijk om daarna door te stomen naar een 12-10 eindstand.

Op zeer indrukwekkende wijze klopte Joe Cullen  in de middagsessie Gerwyn Price. Het werd maar liefst 10-3 met onder andere een 170 finish.

Vanavond, maandag  23 juli de laatste partijen uit de eerste ronde met in de derde partij de laatste Nederlandse troeven, Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen. Jermaine treft de man in vorm James Wade maar laten we hopen dat de Westervoorter op zijn debut op dit wereldpodium kan schitteren en de tweede ronde bereikt. Jelle heeft ook niet lekker geloot, hij krijgt Peter Wright als tegenstander, maar mocht Jelle vanavond zijn ‘flow’ hebben geven we hem toch goede kans.

Uitslagen van zondag 22 juli

Darren Webster – Steve Lennon  10 – 6

Ian White – Max Hopp 10 – 7

Joe Cullen – Gerwyn Price  10 -3

Daryl Gurney – Steve West  12 -10

Mensur Suljovic – Steve Beaton  10 – 6

Gary Anderson – Stephen Bunting  10- 7

Rob Cross  – Mervyn King  10 – 5

Raymond van Barneveld – Kyle Anderson  10 – 6

Wedstrijden maandagavond 23 juli

Kim Huybrechts – John Henderson

Simon Whitlock – Richard North

James Wade – Jermaine Wattimena

Peter Wright – Jelle Klaasen

 

Foto © PDC 2018 – Lawrence Lustig