Kim Huybrechts komt eindelijk eens een ronde verder

Het World Matchplay eerste ronde spook is gisteren dan eindelijk door Kim Huybrechts verslagen. Tot zes keer toe lukte het de Belg niet om in Blackpool de tweede ronde te halen maar gisteren op de derde avond van de BetVictor World Matchplay won hij dan eindelijk zijn allereerste partij op dit podium.

In een bloedstollend spannende match tegen de Schot John Henderson die in de  ‘sudden death’ leg werd beslist. Kim overleefde in die beslissende leg een matchdart die door Henderson werd gemist en kon toen zijn kans grijpen voor een uiteindelijke 13-12 overwinning.

Minder succesvol waren Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen die beiden de eerste ronde niet overleefden. Jermaine was goed op weg in zijn partij tegen voormalig World Matchplay winnaar James Wade maar in de tie break moest Wattimena helaas buigen voor the Machine ( 12-10)

Jelle Klaasen was niet opgewassen tegen een constant spelende Peter Wright en verloor met 10-5 van Snakebite die nu de volgende tegenstander wordt van Kim Huybrechts.

Voor Nederland dus alleen nog Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan in de race die beiden vanavond in actie komen. Jeffrey tegen Adrian Lewis en Raymond treft Gary Anderson.

Uitslagen maandagavond

Kim Huybrechts – John Henderson  13 -12

Simon Whitlock – Richard North  10 – 2

James Wade  – Jermaine Wattimena  12 – 10

Peter Wright –  Jelle Klaasen  10 – 5

Indeling vierde speelavond, dinsdag 24 juli

Dave Chisnall – Michael Smith

Daryl Gurney – Joe Cullen

Jeffrey de Zwaan – Adrian Lewis

Gary Anderson – Raymond van Barneveld

Indeling vijfde speelavond, woensdag 25 juli

Simon Whitlock – James Wade

Mensur Suljovic – Ian White

Rob Cross – Darren Webster

Peter Wright – Kim Huybrechts

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018