Ook Lewis moet buigen voor Jeffrey de Zwaan

Een droom debuut voor Jeffrey de Zwaan op het BetVictor World Matchplay toernooi in de Engelse badplaats Blackpool. Jeffrey die begin dit jaar nog de Q school moest doorlopen om weer een PDC Tourkaart te bemachtigen versloeg op de openingsavond van het toernooi Michael van Gerwen en op de eerste avond van de tweede ronde moest ook tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis buigen voor de Zwaan.

Maar het was wel even billen knijpen voor Jeffrey die 5-1 voorkwam en twee legs later nog 6-2 liet noteren en met 10-7 1 leg verwijderd was van de overwinning maar 3 matchdarts miste voor de partij en Lewis toen dichter en dichterbij zag komen. Het werd 10-9 en een tie-break hing in de lucht. In leg 20 een geweldige leg van Jeffrey die na 12 pijlen op 94 kwam en nadat Lewis 121 niet uitgooide met 18 dubbel 18 en tops de wedstrijd besliste.

Jeffrey door naar de kwartfinale waarin hij nu Dave Chisnall tegenkomt.

Minder succesvol verliep de partij voor Raymond van Barneveld. Raymond begon zo lekker en kwam 5-1 voor op Gary Anderson. maar op onverklaarbare wijze was opeens de scherpte weg en kwam Anderson in sneltreinvaart terug en gingen ze de tweede onderbreking in met een 6-4 stand in het voordeel van Raymond.

Na de break was de eerste leg nog voor RVB maar daarna won Gary er vier op rij en kwam voor het eerst in de match op voorsprong. Raymond deed wat terug en kon na twee legs de leiding weer overnemen ( 9-8)  maar daarna liep het weer niet en won Gary 3 legs op rij voor een plek in de kwartfinale.

Ook een thriller was de eerste partij van de avond tussen Dave Chisnall en Michael Smith. Smith leek de touwtjes van deze wedstrijd in handen te hebben en kwam 7-1 voor om uiteindelijk na een geweldige inhaalrace van Chisnall met 11-8 te verliezen.

Daryl Gurney was in de tweede partij van de avond niet opgewassen tegen Joe Cullen die met 11-3 won en staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale.

Alle uitslagen van dinsdagavond;

Dave Chisnall – Michael Smith  11-8

Joe Cullen – Daryl Gurney  11-3

Jeffrey de Zwaan – Adrian Lewis  11-9

Gary Anderson – Raymond van Barneveld  11-9

Wedstrijden woensdagavond 25-7

Simon Whitlock – James Wade

Mensur Suljovic – Ian White

Rob Cross – Darren Webster

Peter Wright – Kim Huybrechts

 

Foto © PDC 2018 – Lawrence Lustig