DARREN WEBSTER Dumpt Rob Cros uit de World Matchplay, Peter Wright ik hoop dat Phil Taylor weer terugkomt.

Darren Webster heeft gisteren voor een daverende verassing gezorgd in de. In de 2e ronde van de World Matchplay versloeg hij wereldkampioen Rob Cross met de cijers 11-8.

Verder zagen we dat Simon Whitlock met 11-7 te sterk was voor The Machine James Wade. Ook Mensur Suljovic zet zijn uitstekende voor van de laatste 2 jaar door. In zijn wedstrijd tegen Ian White trok de Oostenrijker aan het langste eind het werd 11-8 in het voordeel van Suljovic.

Kim Huybrechts die dit jaar voor het eerst de 1e ronde wist te overleven op de World Matchplay, kon niet voorkomen dat hij alsnog na 2 wedstrijden naar huis mag vliegen naar België. In zijn wedstrijd tegen Peter Wright kwam de belg er niet echt aan te pas het werd dan ook 5-11 in het voordeel van de nummer 2 van de wereld Wright.

Die zelfde Peter Wright deed na afloop tijdens de persconferentie nog enkele zeer opvallende uitspraken. Wright vind namelijk dat er geen echte geweldige spelers meer zijn en pleit zelfs voor een come-back van Phil The Power Taylor.

Wright zij letterlijk het volgende: Er zijn geen geweldige spelers meer tegenwoordig. Er zijn wel goede spelers  maar nog lang niet zo goed als Phil Taylor. Ook Michael van Gerwen kan weinig indruk maken op Wright, alleen voor Phil Taylor spande ik me voor 150% nog in.

Hij eindige met de woorden. ik hoop dat Phil Taylor weer terugkomt, als iedereen dan gewoon op 0 gaat beginnen weet ik zeker dat hij weer heel snel de nummer 1 van de wereld zal zijn. Daar ben ik zeker van overtuigd aldus Peter Wright.

 

2e ronde
Simon Whitlock 11-7 James Wade
Mensur Suljovic 11-8 Ian White
Darren Webster 11-8 Rob Cross
Peter Wright 11-5 Kim Huybrechts

Dondedag 26 Juli
Jeffrey de Zwaan v Dave Chisnall
Joe Cullen v Gary Anderson

Vrijdag 27 Juli 
Peter Wright v Simon Whitlock
Mensur Suljovic v Darren Webster