Raymond ontsnapt in Melbourne aan beslissende leg

Raymond van Barneveld is door naar de laatste 8 van de Melbourne Darts Masters 2018. Een toernooi uit de reeks PDC World Series of Darts dat tot en met zondag 12 augustus in het Australische Melbourne plaatsvindt.

Maar het ging allemaal niet zo vanzelfsprekend en ontsnapte RvB in leg 10 zelfs aan een elfde en beslissend leg omdat tegenstander Ray O’Donnell twee darts mist om 60 uit te gooien voor 5-5. Raymond vindt dan 90 ( 20, 60 dubbel 5 ) voor d match maar is daar echter gezien zijn spel niet helemaal blij mee.

Ook onze andere Nederlandse deelnemer, Michael van Gerwen zien we terug bij de laatste 8. Michael had weinig problemen met tegenstander Raymond Smith die na twee legs (1-1) vijf legs op rij verloor en er met 6-1 af ging.

Grootste verrassing in deze eerste ronde was de uitschakeling van Kyle Anderson in de laatste partij van de dag. Kyle speelde tegen de Australiër Damon Heta die vanaf de eerste leg op voorsprong kwam en Kyle leg op leg weer gelijk moest maken. In de elfde en laatste leg mist Heta aanvankelijk eerst twee matchdarts en kan Kyle Anderson aanleggen voor 102 maar laat 16 staan.

Twee darts zijn dan voldoende voor Heta om de partij met 6-5 in zijn voordeel af te sluiten. Hij mag zich nu gaan voorbereiden op het treffen met nog een Anderson, Gary Anderson.

Hieronder de uitslagen van vandaag plus de indeling kwartfinales;

 Eerste ronde
Pos Speler 1 Speler 2   score
1 Michael van Gerwen (1) Raymond Smith 6 1
2 Simon Whitlock Corey Cadby 6 4
3 Peter Wright (4) Mike Bonser 6 0
4 Raymond van Barneveld Raymon O’Donnell 6 4
5 Rob Cross (2) Haupai Puha 6 2
6 Michael Smith Tim Pusey 6 2
7 Gary Anderson (3) James Bailey 6 2
8 Kyle Anderson Damon Heta 5 6
 Laatste 8
Pos Speler 1 Speler 2   score
1 Michael van Gerwen (1) Simon Whitlock
2 Peter Wright (4) Raymond van Barneveld
3 Rob Cross (2) Michael Smith
4 Gary Anderson (3) Damon Heta