Nieuws over Winmau World Masters 2018

Er is nieuws over de dit jaar te houden Winmau World Masters zoals gisteren was te lezen op de website van de Nederlandse Darts Bond. Belangrijk nieuws zeker nu er zoveel stof opwaait tijdens de bestuurswisseling bij de BDO. We willen het u niet onthouden en daarom ook maar even op onze website geplaatst.

Bron: Website Nederlandse Darts Bond

Organisator BDO heeft alle landenorganisaties waaronder de NDB voorzien van belangrijke informatie over de Winmau World Masters 2018. Het is alweer de 45e editie van dit prachtige evenement waar honderden internationale topspelers binnen de categorieën heren, dames, jongens, meisjes en paradarts aan mee zullen doen.

Winmau World Masters
In dit bericht was al te lezen dat het evenement net als vorig jaar in Bridlington gehouden gaat worden. Voor het programma en het spelformat klikt u hier. De top 128 heren en top 64 dames van de BDO Invitation Table op 30 augustus zijn geplaatst voor de Winmau. Klik hier voor document met alle regels. Wanneer het WDDA toernooi voor de mindervalide darters wordt gespeeld, zal spoedig bekend worden. De grote finale van deze categorie is op het podium op zondag 7 oktober.

Lakeside play-offs
Op woensdag 3 oktober staan de Lakeside play-offs op het programma. Spelers die geplaatst zijn voor de Winmau World Masters zijn automatisch ook voor deze play-offs geplaatst.

De NDB zal de aanmelding verzorgen voor de Winmau World Masters (dames/heren/jeugd/WDDA) en Lakeside playoffs (dames/heren). Zoals altijd mag een jeugdspeler één ouder of begeleider gratis mee naar binnen nemen. Alle overige ouders of toeschouwers dienen een kaartje te kopen. Informatie over kaartverkoop is te vinden op www.bridspa.com.

Een aantal belangrijke voorwaarden om mee te mogen doen:

  • Je dient lid te zijn bij de NDB.
  • Je dient speelgerechtigd te zijn voor de BDO en mag niet in het bezit zijn van een PDC tourcard. Ook mag je geen PDC Players Championship gespeeld hebben het afgelopen jaar.
  • Je dient in te stemmen c.q. te voldoen aan: The player’s agreement to be bound by and comply with the following provisions of the BDO Authorised Handbook, copies of which have been provided to the player: the Eligibility Rule, the Disciplinary Code, the Anti-Doping Policy, the BDO Playing Rules, including the Player’s DressCode and the Rules/Procedures laid down in the tournament programme.
  • Deelnemers bij de dames en heren hebben bij toernooiwinst automatisch het recht om deel te nemen aan de ‘BDO World Professional Darts Championship 2019’ waarvoor een overeenkomst getekend moet worden.
  • Jeugdspelers moeten 17 jaar of jonger zijn op vrijdag 5 oktober 2018. Deelname aan zowel jeugd als senioren toernooien is niet mogelijk. Alle spelers van 18 jaar of ouder spelen het seniorentoernooi, alle spelers van 17 jaar of jonger spelen het jeugdtoernooi.
  • Voor jeugdspelers is het uiteraard verboden om tijdens het toernooi alcohol te nuttigen.
  • Kledingreglement: conform BDO dress code (o.a. shirt met kraag, geen korte broek of spijkerbroek).
  • Tijdens wedstrijden en in de ‘playing area’ is het verboden om te drinken. Uiteraard is het verboden om te roken in de speelgelegenheid.
  • Zowel het BDO wedstrijdreglement als het BDO dopingreglement zijn van toepassing.

BDO Jeugd WK
Meer informatie over het BDO jeugd WK zal spoedig bekend worden gemaakt.

Verblijf
Alle spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de reis en het verblijf.
Via P&O Ferries (www.poferries.com) kunt u een overtocht boeken van Rotterdam naar Hull waarbij u de mogelijkheid krijgt de auto mee te nemen. Vanaf Hull is het nog een klein uurtje rijden naar Bridlington. De Engelse kustplaats is ook te bereiken met het vliegtuig. Boek een vlucht op Humberside airport en vanaf daar is het nog ruim een uur met de auto.

Er zijn tal van overnachtingsmogelijkheden te vinden in (de buurt van) Bridlington. Bijvoorbeeld via een website als www.booking.com.

Zodra de NDB meer informatie ontvangt wordt dit direct gepubliceerd. Voor alle vragen kan contact opgenomen worden met de NDB via info@ndbdarts.nl of 030-2081180.Nieuw