De winnaars van Champions League of Darts 2018 zijn bekend

De finaledag van de Champions League of Darts zit er er en begroeten we vandaag 5 trotse winnaars. Drie daarvan zijn supertrots omdat die met hun overwinning mogen deelnemen aan de Finder Darts Masters 2018. Dit toernooi wordt van 7 tot en met 9 december gehouden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee en is het langst lopende wereldtop dartstoernooi van Nederland.

Jeffrey Sparidaans won het herentoernooi na een finale tegen Sander Voz. Sander kreeg geen poot aan de grond tegen Sparidaans ‘on fire’ maar wist in de tweede set een ‘white wash te voorkomen. Hij pakte de derde leg na en gemiste matchdart van Jeffrey en kwam daarmee op 2-1. Maar in de vierde leg was het over en uit voor Sander en plaatste Jeffrey zich voor de tweede keer in 3 jaar voor de Finder Darts Masters.

Astrid Trouwborst gaf haar zelf een wel zeer mooi verjaardagscadeau door de finale van het damestoernooi te winnen. Maar ze moest er wel vor knokken tegen Vanessa Zuidema die tot twee keer toe een 180 wist te gooien in deze partij.

Vanessa wist een 3-1 achterstand weg te werken en kwam gelijk maar had daarna wat pech op de dubbels en in plaats van 4-4 te maken gooit Astrid 64 uit voor de partij.

Wie we in december ook op het grote podium van de Finder Darts Masters gaan zien is Lars Plaisier. Lars won de juniorenfinale van Danny de Graaf met 5-2.  Lars kwam 3-0 voor maar zag toen Danny dichterbij komen. Het werd 3-2 maar dankzij de trefzekerheid van Lars wist hij opnieuw afstand te nemen met onder andere een 81 finish op de bull voor 4-2 en maakte het in de zevende leg met 1 dart voor een 20 finish af.

Samen met de 3 hierboven genoemde winnaars reist Layla Brussel in oktober af naar Engeland voor deelname aan de Winmau World Masters dat is namelijk de prijs die ze als winnares van het meisjestoernooi in ontvangst mocht nemen. Layla speelde de finale tegen de winnares van vorig jaar, Lerena Rietbergen.

Lerena leek op weg haar titel te prolongeren en stond na 3 legs 2-1 voor. Voor 2-1 scoorde ze een 107 finish met 3 darts maar door een sterke 4de leg van Layla met een 180 kwam ze weer gelijk. Layla mist dan eerst een matchdart en wordt het nog spannend in de slotfase. Beide meisjes gooien zich eerst stuk in die slotfase maar dan vindt Layla een 20 finish met 3 pijlen en kaapt ze de overwinning voor de neus van Lerena weg.

De winnaar van het aspirantentoernooi, Bradley Roest mag straks in december als VIP de Finder Darts Masters bijwonen. Dit was zijn prijs voor het behalen van de titel van het aspirantentoernooi. Bradley won deze finale van Dylan van Lierop die niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk een maatje kleiner was van zijn tegenstander. Deze finale eindigde in 3-1 voor Bradley.

Alle uitslagen van het toernooi vind je onder de onderstaande links