Groot deelnemersveld aan WDF Europe Cup 2018 Hongarije

Maar liefst 38 landenteams nemen deel aan de WDF Europe Cup 2018 die van 26 tot en met 29 september wordt gehouden in Boedapest Hongarije. 6 landenteams meer dan toen in 2106 de Europe Cup in Nederland werd gehouden.

Het zijn er zelfs 10 meer dan vorige jaar toen de WDF World Cup in Japan werd gespeeld.

Niet alle landen doen mee met een damesteam, dat zijn Cyprus, Estland, Gibraltar en Slowakije. deze landen zijn er alleen met een herenteam.

Nederland is uiteraard ook weer van de partij en heeft in het herentoernooi de single titel, koppeltitel en overall titel te verdedigen. Richard Veenstra werd Europees kampioen singles en samen met Wesley Harms pakte hij de koppeltitel, en samen nog met Jeffrey Sparidaans en Gino Vos werd Nederland overall kampioen.

Sharon Prins is regerend Europees Kampioen singles bij de dames en gaat in Boedapest zeker proberen haar titel te prolongeren.

De heren die in Boedapest de Nederlandse eer gaan verdedigen zijn: Martijn Kleermaker, Chris Landman, Willem Mandigers en Richard Veenstra. Het damesteam dat sinds 2014 ook uit 4 deelnemers bestaat wordt gevormd door; Femke Herms, Vanessa Zuidema, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Bondscoaches ook dit jaar zijn John Lokken en Karin ten Kate.

De loting voor het aankomende toernooi is inmiddels verricht en kun je nalezen op deze pagina van de WDF