Updates International Darts Open; Wattimena onderuit tegen Noppert

In de middagsessie zijn onze ogen natuurlijk gericht op de laatste partij van deze sessie die tussen Jermaine Wattimena en Danny Noppert. De enige zekerheid die we bij deze partij hebben is dat er 1 Nederlander doorgaat naar de laatste 16.

Deze ronde wordt morgen, zondag 16 september gespeeld.

Maar de middag begon met een verrassing. Kim Huybrechts werd met 6-1 geklopt door de man in vorm Martin Schindler en nadat Darren Webster als favoriet in zijn partij tegen Mickey Mansell waar maakte opnieuw een verrassende uitslag.

Steve West won namelijk met 6-1 van Mervyn King. Winnen was een optie voor West maar met zo een verschil daar was toch niet op gerekend. Maar West was op dreef en liet zelfs een gemiddelde over de 111 noteren in zijn partij.

Stephen Bunting, ook geplaatst  won ook zijn partij tegen Barry Lynn en zien we ook Bunting zondag terug op het podium.

Ook Gerwyn Price won zijn partij tegen de altijd onvoorspelbare John Henderson. Deze vriendelijke Schot met zijn opmerkelijk gooi stijl was vandaag echter niet opgewassen tegen Price en ging met 6-3 onderuit.

Jonny Clayton, ook geplaatst, ontsnapte aan uitschakeling door Steve Lennon die zelfs 4-2 voorkwam in deze partij. De elfde en alles beslissende leg won Clayton en ging dus met de hakken over de sloot door

Voor dat de partij Watimena – Noppert begon zorgde James Richardson nog even voor sensatie door  Dave Chisnall met 6-4 te kloppen en daarna gingen we er even goed voor zitten.

Maar het werd niet de partij wat we hadden gehoopt. Jermaine had buiten Noppert ook zichzelf als tegenstander. Het liep niet( 83.60)  en Danny Noppert daarentegen speelde constant (94.08) en kwam zo toch vrij simpel aan zijn overwinning.

Speelvolgorde zaterdag sessie 1:

Zaterdagmiddag aanvang 13:00 uur
Pos  Player Player    score
1 Kim Huybrechts Martin Schindler 1 6
2 Darren Webster Mickey Mansell 6 4
3 Mervyn King Steve West 1 6
4 Stephen Bunting Barry Lynn 6 3
5 Gerwyn Price John Henderson 6 3
6 Jonny Clayton Steve Lennon 6 5
7 Dave Chisnall James Richardson 4 6
8 Jermaine Wattimena Danny Noppert 2 6