Vier uit vier is honderd procent

Vier Nederlanders in actie op de openingsavond van de Unibet World Grand Prix en 4 Nederlanders door naar de laatste 16 van dit toernooi. Een 100% score met daarbij een paar zeer mooi wapenfeiten.

Het begon allemaal met de klinkende overwinning van Jeffrey de Zwaan (foto) op Kim Huybrechts. Kim had niets in te brengen tegen de sterk spelende de Zwaan, die met een gemiddelde van net onder de 100 en een 50% uitgooi percentage Kim met 2-0 klopte op zijn Grand Prix debuut.

De match erna wist ook Ron Meulenkamp de laatste 16 te bereiken door Joe Cullen met 2-1 te kloppen. Na een white wash van Ron in set 1 kwam Cullen terug en kon in set 3 2-1 voorkomen maar miste 2 darts voor de dubbel. Meulenkamp strafte dit af en pakte de derde set voor een plek in de volgende ronde.

Na de derde partij waarin Darren Webster met 2-0 won van Stephen Bunting kwam Raymond van Barneveld op het podium. En Raymond begon sterk tegen Ricky Evans maar maakte het zich vanaf set twee zelf erg moeilijk en kon maar net voorkomen dat hij werd uitgeschakeld maar met een 164 finish de zaak recht zette en alsnog de winst pakte.

In de vijfde match werd Max Hopp, ondanks hard trainen op de dubbels, met 2-0 geklopt door Dave Chisnall en ook titelverdediger Daryl Gurney won de partij erna van John Henderson met dezelfde cijfers.

Daarna nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen tegen Steve Lennon. Michael was niet op zijn best maar ondanks dat geaf hij geen leg weg en klopte Lennon met 2-0 in sets.

Gary Anderson sloot de avond af in een partij tegen Jonny Clayton. Clayton haalde bij lange na zijn vorm niet en Gary was weer aardig op dreef en won deze match met 2-0.

Anderson speelt nu dinsdag tegen Jeffrey de Zwaan en Daryl Gurney treft Ron Meulenkamp. Raymond krijgt als tegenstander Dave Chisnall en Michael treft Darren Webster.

Vanavond opnieuw 8 partijen met Jermaine Wattimena in de openingspartij tegen Mervyn King. Danny Noppert speelt in de derde partij tegen Gerwyn Price en daarmee zijn alle Nederlanders aan bod geweest. Verder nog een paar mooie partijen op het programma zoals Peter Wright tegen Steve West en Mensur Suljovic tegen James Wade.

Hieronder de indeling voor vanavond en daaronder de uitslagen van zondag en overzicht tweede ronde voor zover gespeeld.

Maandag 1 oktober
Pos  Player Player    score
1 Jermaine Wattimena Mervyn King
2 Josh Payne Ian White
3 Danny Noppert Gerwyn Price
4 Peter Wright Steve West
5 Rob Cross Steve Beaton
6 Mensur Suljovic James Wade
7 Simon Whitlock James Wilson
8 Michael Smith Adrian Lewis

Wedstrijd programma volgens loting:

Eerste ronde
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Steve Lennon 2 0
2 Darren Webster Stephen Bunting 2 0
3 Dave Chisnall (8) Max Hopp 2 0
4 Ricky Evans Raymond van Barneveld 1 2
5 Daryl Gurney (5) John Henderson 2 0
6 Ron Meulenkamp Joe Cullen 2 1
7 Gary Anderson (4) Jonny Clayton 2 0
8 Jeffrey de Zwaan Kim Huybrechts 2 0
9 Peter Wright (2) Steve West
10 Jermaine Wattimena Mervyn King
11 Simon Whitlock (6) James Wilson
12 Michael Smith Adrian Lewis
13 Mensur Suljovic (6) James Wade
14 Josh Payne Ian White
15 Rob Cross (3) Steve Beaton
16 Danny Noppert Gerwyn Price
 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Darren Webster
2 Dave Chisnall (8) Raymond van Barneveld
3 Daryl Gurney (5) Ron Meulenkamp
4 Gary Anderson (4) Jeffrey de Zwaan
5
6
7
8

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018