Steve Beaton vloert Rob Cross opnieuw in eerste ronde

Met Steve Beaton gingen we in de vierde partij van de maandagavondsessie terug in de tijd van de Unibet World Grand Prix. Beaton klopte namelijk maandagavond in de vierde partij regerend PDc wereldkampioen Rob Cross. Een herhaling van de partij uit de eerste ronde in 2017, alleen was Rob Cross op dat moment nog geen wereldkampioen.

Cross kampt met een vorm crisis en,volgens Beaton, was voor hem de wetenschap dat hij Cross vorig jaar ook al klopte in zijn voordeel hetgeen hij ook voor de volle honderd procent heeft benut. De avond met de laatste 16 spelers uit de eerste ronde startte met de partij Jermaine Wattimena tegen Mervyn King.  Het was het debuut voor Wattimena en wat voor één want hij klopte routinier King maar liefst met 2-0.

Daarna klopte een andere routinier, Ian White een andere debutant op dit podium, Josh Payne. Payne kon deze partij niet verrassen en ging er met 2-0 in sets vanaf.

Daarna was het de beurt aan Danny Noppert. Noppert speelde tegen Gerwyn Price die een heel arsenaal aan trucs nodig had om Noppert uit zijn spel te halen en daar ook in slaagde. Maar toch verweet Noppert de nederlaag ook deels aan zichzelf want als hij nog meer gefocust zou zijn geweest had hij zich hiervan kunnen afsluiten. Geen 6 Nederlanders in de tweede ronde maar 5 omdat Noppert met een 2-0 nederlaag de pijlen kan opbergen.

Favoriet voor de titel, Peter Wright gaf zijn visitekaartje af in zijn partij tegen Steve West. ‘Snakebite’ staat op scherp en klopte West in 2 sets. Ook Mensur Suljovic wordt getipt voor de titel en met de 2-0 overwinning op James Wade krijg je het gevoel dat de kans voor de Oostenrijker aanwezig is.

Simon Whitlock ging in een spannende partij onderuit tegen James Wilson die nu in de volgende ronde uitkomt tegen Adrian Lewis die drie matchdarts van Michael Smith overleefde en daarna de derde set in zijn voordeel besliste.

Vanavond, dinsdag 2 oktober de eerste 4 partijen uit de tweede ronde met hierin vier Nederlanders. Het format in deze ronde is best of 5 sets best of 5 legs

De indeling voor vanavond:

Dinsdag 2 oktober
Pos  Player Player    score
1 Dave Chisnall Raymond van Barneveld
2 Gary Anderson Jeffrey de Zwaan
3 Daryl Gurney Ron Meulenkamp
4 Michael van Gerwen Darren Webster

Uitslagen eerste ronde en indeling tweede ronde volgens loting:

Eerste ronde
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Steve Lennon 2 0
2 Darren Webster Stephen Bunting 2 0
3 Dave Chisnall (8) Max Hopp 2 0
4 Ricky Evans Raymond van Barneveld 1 2
5 Daryl Gurney (5) John Henderson 2 0
6 Ron Meulenkamp Joe Cullen 2 1
7 Gary Anderson (4) Jonny Clayton 2 0
8 Jeffrey de Zwaan Kim Huybrechts 2 0
9 Peter Wright (2) Steve West 2 0
10 Jermaine Wattimena Mervyn King 2 0
11 Simon Whitlock (6) James Wilson 1 2
12 Michael Smith Adrian Lewis 1 2
13 Mensur Suljovic (6) James Wade 2 0
14 Josh Payne Ian White 0 2
15 Rob Cross (3) Steve Beaton 0 2
16 Danny Noppert Gerwyn Price 0 2
 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Darren Webster
2 Dave Chisnall (8) Raymond van Barneveld
3 Daryl Gurney (5) Ron Meulenkamp
4 Gary Anderson (4) Jeffrey de Zwaan
5 Peter Wright (2) Jermaine Wattimena
6 James Wilson Adrian Lewis
7 Mensur Suljovic (6) Ian White
8 Steve Beaton Gerwyn Price

 

Foto: © Lawrence Lustig – PDC 2018