Speelschema Grand Slam of Darts bekend

Vanaf komende zaterdag 10 november wordt er in Wolverhampton gespeeld om de bwin Grand Slam of Darts titel. Dit toernooi met 32 spelers is een mix van 24 spelers van de PDC en 8 van de BDO en heeft een totale prijzenpot van £ 450.000,=. De loting is onlangs verricht en nu is ook het schema voor het toernooi dat tot en met zondag 18 november duurt bekend.

En de eerste dag is al gelijk een om naar uit te kijken omdat de geplaatste spelers van de PDC ( groepshoofd van iedere poule ) het gaan opnemen tegen een speler van de BDO. Glen Durrant, nummer 1 van de BDO ranking komt zaterdagmiddag uit tegen Simon Whitlock en nummer 2 op de ranking, Mark McGeeney speelt tegen regerend PDC wereldkampioen Rob Cross. Jim Williams die derde staat treft Peter Wright en Scott Mitchell die vijfde staat bij de BDO gaat het opnemen tegen Mensur Suljovic.

‘s Avonds de overige vier BDO spelers met Wesley Harms vierde van de BDO ranking tegen James Wade, regerend Winmau World Masters Adam Smith-Neale tegen Michael Smith, Gary Anderson tegen Michael Unterbuchner en als laatste op de zaterdagavond nummer 1 van de PDC ranking, Michael van Gerwen, tegen Gary Robson.

Na de eerste groepswedstrijden spelen zondag 11 november de winnaars van de eerste groepswedstrijden elkaar in de tweede fase en ook de verliezers van de eerste dag spelen zondag een partij.

Maandag 12 november de laatste groepswedstrijden uit de groepen E tot en met H en dinsdag 13 november de laatste partijen uit de groepen A tot en met D.

Woensdag 15 november dan 4 wedstrijden van de laatste 16 overgebleven spelers en donderdag de tweede fase uit die ronde. Vrijdag 16  en zaterdag 17 november 2 wedstrijden van de kwartfinales en zondag 18 november ‘s middags de halve finales en ‘s avonds de finale.

Per gewonnen partij in de groepsfase krijgt de speler 2 punten. Geen punten zijn er als je verliest. In de groepsfase wordt best of 9 legs gespeeld zonder tie-break. Bij gelijke stand in de groep is eerst het legs verschil bepalend en mocht dit nog geen verschil maken gaat de speler met de hoogst gegooide finish door.

De verdeling van de prijzenpot:

Prijzentabel
Winnaar ₤ 110.000,=
Runner up ₤ 55.000,=
Halve finalisten ₤ 28.500,=
Kwartfinalisten ₤ 16.000,=
Gedeeld 9de ₤ 10.000,=
Groeps winnaar bonus ₤ 2.500,=
Derde in de groep ₤ 5.000,=
Vierde in de groep ₤ 3.000,=
Totale prijzenpot ₤ 450.000,=
Negen darts finish ₤ 25.000,=

Het speelschema voor zaterdag 10 november

Middagsessie aanvang 14:00 uur Nederlandse tijd

Groepen E t/m H
Group  Player Player   score
E Max Hopp Josh Payne
F Gerwyn Price Andrew Gilding
H Dimitri Van den Bergh Ryan Searle
G Stephen Bunting Martin Schindler
F Simon Whitlock Glen Durrant
G Mensur Suljovic Scott Mitchell
H Rob Cross Mark McGeeney
E Peter Wright Jim Williams

 

Avondsessie aanvang 20:00 uur Nederlandse tijd

Groepen A t/m D
Pos  Player Player   score
C Keegan Brown Mark Webster
A Jonny Clayton Joe Murnan
D Ian White Steve Hine
B Michael Smith Adam Smith-Neale
C James Wade Wesley Harms
B Raymond van Barneveld Krzysztof Ratajski
7 Gary Anderson Michael Unterbuchner
8 Michael van Gerwen Gary Robson