Alleen Glen Durrant pakt zijn punten in middagsessie Grand Slam of Darts

Alleen Glen Durrant lukte het om vanmiddag PDC speler Simon Whitlock te kloppen. De andere 3 BDO spelers die vanmiddag in actie kwamen in een partij tegen de als groepshoofd geplaatste PDC spelers verloren hun partij. In de middag sessie 8 partijen van de groepen E tot en met H en Max Hopp beet vanmiddag het spits af.

Dat deed hij succesvol tegen Josh Payne die het onze Oosterbuur wel lastig maakte maar uiteindelijk met 5-3 werd geklopt. De eerste puntjes zijn dus binnen voor the Maximizer die nu in de tweede match van de poulefase speelt tegen Peter Wright die in de laatste partij van de middag ontsnapte aan een nederlaag tegen Jim Williams. Het werd 5-4 in  deze partij.

Gerwyn Price speelt een goede tweede match van de dag tegen Andrew Gilding die niet in zijn spel kwam, Het solide spel van Price was dan ook voldoende voor zijn eerste punten dank zij zijn 5-2 overwinning. Price komt nu in de tweede match uit tegen Glen Durrant. Dit wordt dus weer een partij om naar uit te kijken,

Durrant maakte zeker indruk in zijn match tegen Simon Whitlock die slechts 1 leg wist te winnen van de nummer 1 van de BDO. Ook onze buurman uit het Zuiden, Dimitri Van den Bergh won zijn partij. The Dreammaker kwam wat nerveus op gang  tegen Ryan Searle maar die zat zeker in de beginfase niet goed in het spel en kwam Dimitri met 3-1 voor. Searle kwam toen een beetje op gan en werd het toch een beetje penibel voor Van den Bergh . Maar hij wist de rust te bewaren en de partij in de slotfase naar zich toe te trekken voor een 5-3 eindstand.

Van den Bergh treft nu in zijn tweede match Rob Cross die dank zij veel te veel gemiste dubbels van Mark McGeeney zij  partij ruimschoots won maar in feite na twee legs al 2-0 achter had kunnen staan. McGeeney noteerde een 9.09% op zijn dubbels en daar draait het toch uiteindelijk allemaal om.

De vierde BDO speler die vanmiddag in actie kwam, Scott Mitchell zat in zijn partij tegen Mensur Suljovic ook niet goed in de wedstrijd en moest met twee gewonnen legs genoegen nemen. Suljovic was op dreef en liet slechts twee kansen open voor Mitchell die deze ook direct benutte met onder andere een 124 finish en 100% op zijn dubbels.  Dat was niet genoeg voor Suljovic op stoom en ging de partij met 5-2 naar de Oostenrijker.

Suljovic treft in de volgende partij Stephen Bunting die vrij eenvoudig Martin Schindler aan de kant zette. Die partij eindigde in 5-3. De verliezers van deze wedstrijden treffen elkaar in de tweede fase van de poule wedstrijden.

De uitslagen nog even op een rij:

Groepen E t/m H
Group  Player Player    score
E Max Hopp Josh Payne 5 3
F Gerwyn Price Andrew Gilding 5 2
H Dimitri Van den Bergh Ryan Searle 5 3
G Stephen Bunting Martin Schindler 5 3
F Simon Whitlock Glen Durrant 1 5
G Mensur Suljovic Scott Mitchell 5 2
H Rob Cross Mark McGeeney 5 2
E Peter Wright Jim Williams 5 4

 

Vanavond 8 wedstrijden uit de groepen A tot en met D met onder andere Raymond van Barneveld tegen Krzysztof Ratajski en Michael van Gerwen tegen Gary Robson en Wesley Harms speelt tegen een de speler in vorm, James Wade.

De indeling voor vanavond, aanvang 20:00 uur

Groepen A t/m D
Group  Player Player    score
C Keegan Brown Mark Webster
A Jonny Clayton Joe Murnan
D Ian White Steve Hine
B Michael Smith Adam Smith-Neale
C James Wade Wesley Harms
B Raymond van Barneveld Krzysztof Ratajski
7 Gary Anderson Michael Unterbuchner
8 Michael van Gerwen Gary Robson