Top drie van de BDO komt vanmiddag in actie op Grand Slam of Darts

Om 14:00 uur start in Wolverhampton de eerste sessie van de bwin Grand Slam of Darts. Op het programma staan 8 wedstrijden uit de groepen E tot en met H en onder deze 16 spelers zit de top 3 van de BDO, Glen Durrant, Mark McGeeney en Jim Williams (foto).  Drie van de in totaal 8 BDO spelers die aan dit toernooi mee doen en de krachten gaan meten met de top van de PDC.

Alle BDO spelers komen op deze eerste dag uit tegen de geplaatste PDC speler in hun groep dus staan er naar verwachting enkele mooie beladen wedstrijden op het programma. De middag wordt geopend door Max Hopp die Josh Payne op zijn pad vindt, gevolgd door nog 3 wedstrijden tussen spelers van de PDC.

In de vijfde match van de middag de eerste kraker tussen Simon Whitlock (PDC) en Glen Durrant (BDO) gevolgd door Mensur Suljovic (PDC) tegen Scott Mitchell (BDO). De spanning gaat dus oplopen in de tweede helft van de middagsessie want ook de volgende twee wedstrijden zijn confrontaties tussen een PDC speler en een BDO speler.

Regerend PDC wereldkampioen Rob Cross speelt in match 6 van de middag tegen Mark McGeeney en bij deze match ga je toch afvragen hoe de met zijn vorm sukkelende Cross het gaat afbrengen tegen de nummer 2 van de BDO Mark McGeeney. De middag wordt afgesloten met de wedstrijd Peter Wright (PDC) en de nummer 2 van hun wereldranking tegen de nummer 3 van de BDO wereldranking Jim Williams. Williams is de laatste weken aardig in vorm en kon de afsluiter van de middag wel eens vol vuurwerk zitten.

De indeling voor vanmiddag:

Groepen E t/m H
Group  Player Player   score
E Max Hopp Josh Payne
F Gerwyn Price Andrew Gilding
H Dimitri Van den Bergh Ryan Searle
G Stephen Bunting Martin Schindler
F Simon Whitlock Glen Durrant
G Mensur Suljovic Scott Mitchell
H Rob Cross Mark McGeeney
E Peter Wright Jim Williams