Krzysztof Ratajski opnieuw struikelblok voor Raymond van Barneveld

Een droom debuut voor de Poolse darter Krzysztof Ratajski die in de zesde wedstrijd van bwin Grand Slam of Darts avondsessie vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld versloeg. Dit was de derde keer dat Raymond van de Pool verloor en zelf ook niet wist hoe dit deze keer allemaal zo kon gebeuren.

Volgens Raymond voelde het voor de wedstrijd allemaal goed maar naarmate de partij begon sloegen bij hem toch de zenuwen.

Wel een goed resultaat voor Michael van Gerwen die met een 112, 66 gemiddelde als een stoomwals over tegenstander Gary Robson heen denderde. Het werd 5-1 en vanavond treft Michael dan  in deel twee van de poulefase Jonny Clayton die met 5-2 Joe Murnan klopte.

Ratajski speelt vanavond tegen Michael Smith die ook een zeer sterke indruk achterliet na zijn eerste partij tegen Adam Smith-Neale. De 180 machine van Michael Smith stond op scherp en gooide er maar liefst 6 in dit korte format.

Spannend was de ontknoping tussen Keegan Brown en Mark Webster. Webster kwam 2-0 voor maar na zes legs was de stand gelijk, 3-3 en na 8 legs bij 4-4 moest de negende en laatste leg worden gespeeld die in het voordeel van Keegan werd beslist. Brown speelt vanavond tegen James Wade die Wesley Harms met een white wash het podium af stuurde.

Wade was niet te stoppen en Harms ongelukkig op de dubbels die hij niet vinden kon. Harms spelt nu vanavond tegen Mark Webster en laten we hoop uitspreken dat hij nu wel de dubbels vinden kan anders is het Wesley als snel over en uit.

De uitslagen van zaterdagavond nog even op een rij;

Groepen A t/m D
Pos  Player Player    score
C Keegan Brown Mark Webster 5 4
A Jonny Clayton Joe Murnan 5 2
D Ian White Steve Hine 5 1
B Michael Smith Adam Smith-Neale 5 3
C James Wade Wesley Harms 5 0
B Raymond van Barneveld Krzysztof Ratajski 3 5
7 Gary Anderson Michael Unterbuchner 5 2
8 Michael van Gerwen Gary Robson 5 1

 

Vanmiddag, 14:00 uur Nederlandse tijd de tweede groepsfase waarin de spelers die gisteren hun match verloren tegen elkaar spelen en de winnaars komen tegen elkaar uit. Ryan Searle en BDO speler Mark McGeeney openen de middag gevolgd door nog twee wedstrijden PDC tegen BDO. Dimitri Van den Bergh speelt in de zesde partij van de middag tegen Rob Cross en dan komen Gerwyn Price tegen BDO nummer 1 Glen Durrant op het podium

De indeling voor de zondagmiddag;

Groepen E t/m H
Group  Player Player    score
H Ryan Searle Mark McGeeney
E Josh Payne Jim Williams
G Martin Schindler Scott Mitchell
F Simon Whitlock Andrew Gilding
G Mensur Suljovic Stephen Bunting
H Rob Cross Dimitri Van den Bergh
F Gerwyn Price Glen Durrant
E Peter Wright Max Hopp