Resultaten bwin Grand Slam of Darts zondagmiddagsessie

De tweede ronde in de poulefase van de Grand Slam of Darts begon vanmiddag 14:00 Nederlandse tijd met acht wedstrijden uit de groepen E tot en met H. In de eerste 4 wedstrijden speelden de spelers die in de eerste ronde verloren tegen elkaar en in de partijen 5 tot en met 8 de spelers die hun wedstrijden wisten te winnen.

In de eerste partij BDO speler Mark McGeeney die gisteren van Rob Cross verloor en nu tegen Ryan Searle voor punten moest gaan zorgen anders was in een plaats in de tweede ronde te vergeten.  en even leek het er op dat we een zelfde match als gisteren tegen Cross gingen zien. In die partij kon McGeeney de dubbels niet raken en ook tegen Searle waren die problemen er in de eerste twee legs. McGeeney kwm 2-0 achter maar daarna liep het betere en kwam hij van 2-1 en 3-1 achter terug naar 3-3 en met een fraaie 108 finish werd het 4-3 en ook de achtste leg hing naar McGeeney voor een 5-3 eindstand.

Mark McGeeney speelt nu maandagavond de laatste wedstrijd tegen Dimitri van de Bergh. Dimitri verloor nipt van Rob Cross, 5-4 en dat had anders kunnen zijn. Dimitri liet een kans om 4-2 voor te komen lopen ( hij kreeg 26 niet uit ) en zo kwam Cross terug naar 3-3 en pakte ook leg 7 voor een 4-3 voorsprong. De jonge Belg wist nog 4-4 te maken maar in de beslissende leg na een gemiste bull voor 122 pakte Cross de partij met 5-4.

Cross speelt maandag de laatste match van de groepsfase tegen Ryan Searle die met 2 verloren partijen de rijen van poule H sluit.

Daarna Jim Williams tegen Josh Payne en die partij  uit groep E. Die partij liep anders dan Williams zich had voorgesteld. Hij kwam als snel op een achterstand en Payne koesterde zijn voorsprong en bouwde die langzaam uit van 3-1, 3-2 tot 5-2 en is er nog zicht voor Payne op een plek bij de laatste 16. Maar dan moet hij wel winnen van Peter Wright die met 2 gewonnen partijen de poule aanvoert. Wright klopte Max Hopp met 5-2 en was veruit de betere speler in die partij.

Max Hopp treft Jim Williams die misschien als Payne flink verliest en hij heel ruim wint van Max Hopp nog hopen kan op een plek bij de laatste 16.

Voor Scott Mitchell liggen er ook nog volop kansen. Mitchell speelde in de derde partij van de middag tegen Martin Schindler. En alhoewel Schindler ‘Scotty Dog’ gelijk wist te breken kreeg de Duitser daarna 5 legs om de oren voor een 5-1 nederlaag. Mitchell treft nu in zijn laatste partij Stephen Bunting die indruk maakte in zijn partij tegen Mensur Suljovic. Bunting kwam 1-0 achter maar twee legs later stond hij 2-1 voor en heeft die voorsprong niet meer uit handen gegeven. Met een fraai 104.36 gemiddeld won Bunting de partij uiteindelijk met 5-3.

Mensur treft Martin Schindler en ook hij houdt zicht op een plek bij de laatste 16 als hij van Schindler winnen kan.

De twee wedstrijden uit groep F waren die tussen Simon Whitlock en Andrew en Gerwyn Price tegen Glen Durrant. Durrant die heel veel indruk maakte in zijn eerste partij speelde opnieuw sterk tegen Price. Maar ook Price stak in vorm en zo werd het een zeer spannende partij waarin de nodige legs tegen de darts in werden gewonnen. Price kwam 2-0 voor  en met een 14 darter maakte Durrant 2-1. Price gooide in die leg 2 maal 180. het ging mis op de 7de pijl. Daarna kwam Durrant terug van 3-1 achter naar 3-3 en nam in lef 7 een 4-3 voorsprong.

Maat Price vocht zich terug naar 4-4 en als Durrant dan in de beslissende leg slechts 1 keer boven de 100 scoort krijgt Price de tijd voor zijn finish. Hij wint uiteindelijk die laatste leg met een 17 darter en komt daarme met 4 punten op de eerste plaats van de groep.  Glen Durrant moet nu nog tegen Andrew Gilding dus is het aan hem om er iets van te maken, Price treft Simon Whitlock en met Price in deze vorm ziet het er voor Simon somber uit.

De uitslagen van vanmiddag:

Groepen E t/m H
Group  Player Player    score
H Ryan Searle Mark McGeeney 3 5
E Josh Payne Jim Williams 5 2
G Martin Schindler Scott Mitchell 1 5
F Simon Whitlock Andrew Gilding 5 2
G Mensur Suljovic Stephen Bunting 3 5
H Rob Cross Dimitri Van den Bergh 5 4
F Gerwyn Price Glen Durrant 5 4
E Peter Wright Max Hopp 5 2

Vanavond de 8 wedstrijden uit de groepen A tot en met D. Kan Raymond zich opnieuw zetten tegen Adam Smith-Neale en kan hij uitzicht houden op de laatste 16 en wat gaat Wesley Harms doen tegen Mark Webster. Zelf had hij gezegd dat er nog niets verloren is. Kijken of we hem na afloop van deze partij aan deze woorden kunnen houden.

Michael van Gerwen, die door zijn optreden gisterenavond al tot winnaar van de GSoD wordt gebombardeerd speelt vanavond tegen Jonny Clayton, alle partijen voor vanavond vind je hieronder. Aanvang 20:00 uur

Groepen A t/m D
Pos  Player Player    score
D Steve Hine Michael Unterbuchner
A Joe Murnan Gary Robson
C Mark Webster Wesley Harms
B Raymond van Barneveld Adam Smith-Neale
C James Wade Keegan Brown
B Michael Smith Krzysztof Ratajski
A Michael van Gerwen Jonny Clayton
D Gary Anderson Ian White

Foto © PDC 2018  – Chris Dean