Wesley Harms en Michael Unterbuchner knokken zich naar laatste 16 Grand Slam of Darts

Alle 16 spelers die zich hebben geplaatst bij de laatste 16 van het bwin Grand Slam of Darts toernooi zijn bekend. Gisterenavond werden in Wolverhampton die laatste 8 wedstrijden gespeeld uit de groepen A tot en met D met goed resultaat voor BDO spelers Wesley Harms en Michael Unterbuchner die zich bij de laatste 16 wisten te plaatsen. Voor Raymond van Barneveld viel helaas het doek.

Groep A

In groep A kon het nog alle kanten op. Door de nederlaag van Michael van Gerwen kon het nog verkeerd lopen als van Gerwen ook door Joe Murnan een gevoelige nederlaag zou incasseren en Gary Robson wonderen zou verrichten tegen de nummer 1 van de groep, Jonny Clayton. Maar zover kwam het niet. Robson kon niet opboksen tegen Clayton en verloor met 5-3 en Michael was weer eens lekker op dreef tegen Joe Murnan ( 5-1) en daarmee was poule A beslist.  Nummer 1 in die groep Jonny Clayton en twee Michael van Gerwen.

Hierdoor krijgen we wel gelijk een thriller in de volgende ronde want nu komt Michael van Gerwen uit tegen Michael Smith die eerste werd in poule B.

Groep B

Raymond van Barneveld had in die groep nog kans als hij dinsdagavond tegenstander in zijn laatste partij, Michael Smith de baas zou zijn. Maar de wedstrijd kreeg een dramatisch verloop van Raymond die niet in de wedstrijd kwam en met 5-0 werd geklopt. Hiermee kwam ook zijn derde positie in de groep in gevaar maar Krzysztof Ratajski deed zijn werk en klopte Adam Smith-Neale zodat die laatste bleef. Winnaar groep B, Michael Smith en tweede Krzysztof Ratajski.

Groep C

Geen rekenwerk in deze groep. De partij tussen op dat moment 2 in de groep, Keegan Brown en drie in de groep moest de beslissing brengen wie er door zou gaan naar de laatste 16. James Wade wist zich al geplaatst en Mark Webster wist al dat hij uitgeschakeld was. Die partij was dan ook een formaliteit waarin de ijzersterke Wade veruit de betere was.

De sleutelpartij tussen Brown en Harms werd een nagelbijter waarin Wesley met 3-1 achterkwam maar zich knap terug vocht naar 3-3. Maar Harms had het nadeel dat Keegan leg 7 begon en met dit voordeel maakte Brown 4-3. Met twee keer een 180 in leg 8 kwam Harms terug naar 4-4 en begon Keegan Brown als eerste aan de negende en laatste leg. Maar die begon hij slechts met een 27 score en kon Wesley een gaatje slaan. Harms laat dan 40 staan en gaat Keegan op voor een finish (138) maar mist dubbel 12 voor de match en laat 12 staan.  Koel gooit dan Harms 40 uit met twee pijlen en is door naar de laatste 16.

Groep D

Ook in deze groep was de partij tussen Ian White ( 2 in de groep ) en Michael Unterbuchner ( 3 in de groep ) de scherprechter. Gezien de routine de beste kansen voor White maar het liep op het podium toch anders. White kwam 3-1 achter vocht zich nog terug naar 3-3 maar zwichtte toch onder de druk en pakte Unterbuchner leg 7 en 8 voor een plek bij de laatste 16. Anderson was al verzekerd van een plek bij de laatste 16 en speelde zijn laatste wedstrijd tegen Steve Hine waarin Anderson weer de volle punten pakte.

Uitslagen dinsdagavond:

Groepen A t/m D
Pos  Player Player    score
C James Wade Mark Webster 5 1
D Gary Anderson Steve Hine 5 1
D Ian White Michael Unterbuchner 3 5
C Keegan Brown Wesley Harms 4 5
A Michael van Gerwen Joe Murnan 5 1
A Jonny Clayton Gary Robson 5 3
B Krzysztof Ratajski Adam Smith-Neale 5 1
M Michael Smith Raymond van Barneveld 5 0

Vanaf vanavond dus de partijen uit de ronde met de beste 16 spelers. Het format is best of 19 legs.

Indeling voor woensdagavond aanvang 20:00 uur

Group  Player Player    score
1 Stephen Bunting Dimitri Van den Bergh
2 Gerwyn Price Josh Payne
3 Rob Cross Mensur Suljovic
4 Peter Wright Simon Whitlock

 

Donderdagavond de laatste 4 wedstrijden uit deze ronde en ook die beginnen om 20:00 uur

Pos  Player Player    score
1 Jonny Clayton Krzystof Ratajski
2 James Wade Michael Unterbuchner
3 Gary Anderson Wesley Harms
4 Michael Smith Michael van Gerwen

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018