Gerwyn Price overleeft 5 gemiste matchdarts van Simon Whitlock

Na een geweldige thriller waarin de adrenaline bijna van het scherm afspatte is Welshman Gerwyn Price door naar de halve finale van de bwin Grand Slam of Darts. Price overleefde maar liefst vijf gemiste kansen voor de winst door Simon Whitlock. Whitlock kreeg bij 15-13 60 niet uit, hij miste twee pijlen en maakte Price 15-14.

De leg erna opnieuw double trouble voor Simon die nu 32 niet uitkrijgt en het 15-15 wordt. Het drama wordt compleet als in de allerlaatste leg Simon een 37 finish niet uitkrijgt en Price met 2 darts 39 uitgooit op dubbel 12. Een dramatisch eind van een wedstrijd waarin de Australiër heel lang de beste kansen op de overwinning heeft gehad. Whitlock had na 14 legs bijvoorbeeld een ruime voorsprong van 4 legs ( 9-5) maar liet Price terugkomen naar 9-8 en later 10-10. Daarna wist the Wizard opnieuw een gaatje te slaan na 13-13 werd het 15-13 en vanaf leg 29 sloeg voor hem het noodlot toe.

Price voor het eerst in zijn carrière in de halve van de Grand Slam of Darts waarin hij uitkomt tegen Mensur Suljovic die eveneens voor de eerste keer sinds hij op het podium van de Grand Slam of Darts heeft gestaan de halve finale bereikte.

Dit ging ten koste van Dimitri Van den Bergh. De jonge Belg wist in zijn kwartfinale partij helaas niet zo te vlammen als tegen Stephen Bunting en verloor met 9-16. Een schrale troost voor Dimitri is dat tot nu toe hij de enige is geweest die een 9 darter heeft gegooid tijdens dit toernooi en dus nog steeds kans heeft op een bonus van £ 25.000,=

Vanavond de laatste 2 kwartfinales met daarin de match tussen de man in topvorm Jonny Clayton en Michael van Gerwen. Michael werd al door Clayton geklopt in de groepsfase en heeft Clayton tot nu toe laten zien in bloedvorm te verkeren. Gaat het the  Ferret vanavond lukken om voor het eerst de halve finale van dit toernooi te bereiken of zet Mighty Mike orde op zaken en blijft hij in de race voor een unicum, het winnen van dit toernooi voor de vierde keer op rij.

Een andere verrassende speler op dit toernooi, Michael Unterbuchner opent de avond tegen Gary Anderson die ook in vorm steekt. Kan Unterbuchner opnieuw stunten of zien we Anderson morgenmiddag terug in een halve finale tegen of Clayton of van Gerwen.

Hieronder de uitslagen vanaf de laatste 16:

 Laatste 16
Pos  Player Player   score
1 Jonny Clayton Krzysztof Ratajski 10 3
2 Michael Smith Michael van Gerwen 8 10
3 James Wade Michael Unterbuchner 6 10
4 Gary Anderson Wesley Harms 10 2
5 Peter Wright Simon Whitlock 6 10
6 Gerwyn Price Josh Payne 10 5
7 Stephen Bunting Dimitri Van den Bergh 6 10
8 Rob Cross Mensur Suljovic 7 10
 Laatste 8
Pos  Player Player   score
1 Jonny Clayton Michael van Gerwen
2 Michael Unterbuchner Gary Anderson
3 Simon Whitlock Gerwyn Price 15 16
4 Dimitri Van den Bergh Mensur Suljovic 9 16
 Halve finale
Pos  Player Player   score
1
2 Gerwyn Price Mensur Suljovic
 Finale
Pos  Player Player   score
1

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018