Vanmiddag een nieuwe titanenstrijd Gary Anderson tegen Michael van Gerwen

Vandaag werken we op naar de climax van de bwin Grand Slam of Darts. Het is finaledag met vanmiddag al gelijk een thriller in de tweede partij van deze sessie, Gary Anderson tegen Michael van Gerwen. Gezien de vorm waarin beiden steken kan dit een titanenstrijd worden met als inzet een plek in de finale van het toernooi. Deze finale wordt zondagavond nog gespeeld.

De andere halve finale wordt gespeeld door Gerwyn Price en Mensur Suljovic die de middag openen. Beide spelers wonnen vrijdagavond hun partij, Price na een geweldig spannende match van Simon Whitlock en Suljovic maakte een eind aan de droom  the Dream Maker, Dimitri Van den Bergh.

Gisteren, zaterdag 17 november speelden Michael Unterbuchner en Gary Anderson de eerste match van de avond. Dit was de eerste van nog twee partijen te gaan in de kwartfinale en alle ogen waren gericht op Michael Unterbuchner, de absolute verrassing van dit toernooi. Kon Unterbuchner na de overwinning op James Wade in de vorige ronde ook een huzarenstukje verrichten tegen Gary Anderson.

Het antwoord hierop werd nee. Unterbuchner kwam bij vlagen in zijn spel tegen een Anderson die opnieuw scherp was en uiteindelijk een ruime 16-6 overwinning boekte.

De tweede en laatste match van de zaterdagavond tussen Michael van Gerwen en Jonny Clayton bleef lang een match met de vraag wie of er de winst zou opstrijken. Ging Clayton voor de tweede keer in 1 toernooi Michael met een nederlaag van het podium af sturen? Die mogelijkheid zat er in want Michael kon maar niet los komen van Clayton en na 22 gespeelde legs was de stand met 11- 11 in evenwicht. Of van Gerwen moest vanuit een achterstand terugkomen of net andersom, het bleef spannend.

Pas na leg 23 waarin van Gerwen 12-11 scoorde werd het verschil gemaakt en liep Michael uit naar 11-15. De scherpte was er bij Clayton, die voor het eerst een zo lange partij op het podium speelde, vanaf en kwam van Gerwen 15-11. Er was nog 1 leg nodig die Michael direct al in leg 27 kom scoren maar 8 matchdarts miste waardoor Clayton 15-12 kon maken.

Maar in de 28ste leg gooide van Gerwen dan eindelijk het slot op de deur met een 66 finish voor de partij en kon zich gaan voorbereiden op het treffen met the Flying Scotsman, Gary Anderson

Zondagmiddag 18 november om 14:00 uur Nederlandse tijd begint de eerste halve finale over best of 31 legs diezelfde avond om 20:30 uur is de finale die ook over best of 31 legs gaat.

Gerwyn Price – Mensur Suljovic  16 – 12

Een bijzonder spannende wedstrijd waarin Gerwyn Price vanuit een ruime achterstand ( 10-5) zich langzamerhand terug vocht en in leg 25 voor het eerst op voorsprong kwam ( 13-12 ) en vervolgens 3 legs op rij wist te winnen voor een plek in de finale.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018